6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Minibüsçülerin yasak tepkisi

Salıpazarı İlçe Trafik Komisyonu'nca köy minibüslerine Samsun'a yolcu taşıma yasağı getirilmesi, köy minibüsçüleri tarafından tepkiyle karşılandı.
 
İlçe Trafik Komisyonu, Çarşamba ve Samsun'a sadece "Salıpazarı özel halk otobüsleri"nin yolcu taşıyabileceği, diğer araçlarla taşımacılığın 'korsan taşımacılık' kapsamına alınacağı kararı, köy minibüsçülerinin tepkisine yol açtı. İlçenin Gökçeli Meydanı'nda toplanan köy minibüsçüleri, karardan vazgeçilmesini istedi.
Minibüsçüler adına açıklama yapan Cemalettin Ceniklioğlu, "İlçe Trafik Komisyonu'nca alınan kararla köy minibüsçüleri olarak bizleri yok etme amaçlanmış. Köyden Samsun'a yolcu taşımamız yasaklandı. Ancak bizim köylerimizdeki vatandaşlarımızın yüzde 80'i Samsun'da oturuyor. Bu konuda Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğümüzden yardım istedik. Ayrıca Samsun Valiliği'ne 400'e yakın imza toplayarak konunun çözüme kavuşturulmasını istedik. Bugüne kadar her hangi bir cevap gelmedi. Özel halk otobüsleri köylere gelse sorun kalmayacak. Ancak gelemedikleri için bizler yaklaşık 33 köyden 90 kilometrelik bir yol güzergahından yolcuları alarak 25 minibüs ile bu yükü yıllardır karşılıyorduk. Bunlar engellenerek bizlerin ekmek kapısı da kapatılıyor. Köy ticari minibüsçüleri olarak yetkililerden yardım ve konunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" dedi.
Köylülerden ve ticari aracı bulunan Lütfü Altay ise, "Hastamızı bile Samsun'a özel aracımızla götüremez olduk. Derdimiz büyük ama derdimizi dindirecek bir yetkili bulamıyoruz" diye konuştu. 

Daha sonra İlçe Emniyet Amirliği görevlileri, Gökçeli Meydanı'nda toplanan köy minibüsçülerinin dağılmasını istedi. Minibüsçüler, "Bize bir çıkış yolu bulun ve sorunumuzu halledin" diyerek ceza makbuzlarını ile alanda sözlü olarak tepki gösterdikten sonra sessizce dağıldılar.

...
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 12:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?