5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Minibüsçülerle uzlaşma sağlandı

Samsun'da Bafra Garajı'nı kaldırmak isteyen büyükşehir belediyesi ile minibüsçüler arasında 2 aydır yaşanan yer tartışması uzlaşmayla sona erdi. Perşembe gününden itibaren minibüsçüler Bafra Garajı'nı boşaltacak. 

Büyükşehir belediyesinin Sahil Yolu Projesi kapsamında Bafra Garajı'nı yıkmak istemesi nedeniyle yaklaşık 2 ay önce minibüsçüler Samsun-Ordu ve Samsun-Sinop karayolunu yaklaşık 4 saat trafiğe kapatmıştı. Ayrıca, geçtiğimiz gün büyükşehir belediyesi zabıtaları ile minibüsçüler arasında tartışma çıkmış. Minibüsçüler, zabıtaları tartaklamıştı. Bugün Samsun Valiliği'nde Vali Yardımcısı Raif Özener başkanlığında yapılan toplantıda minibüsçüler ve büyükşehir belediyesi arasında uzlaşma sağlandığı bildirildi. 

Toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Raif Özener, karşılıklı olarak mutabakat sağlandığını belirterek, "Ordu tarafına giden minibüsler Kılıçdede Mahallesi'nde yapılan kavşaktan kalkacak. Sinop ve Amasya tarafına gidecek olan minibüsler ise çevik kuvvetin bulunduğu yerde toplanacak ve İlkadım Atletizm Stadyumu'nun arkasından her ilçe için ayrılacak olan birer araç yerden kalkacak. Bu görüşmeler doğrultusunda uygulama Perşembe günü başlayacak" dedi. 

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fevzi Apaydın ise, bir yol geçerken bir kulübeye yol gösteren büyükşehir belediyesinin bu konuda biraz geciktiğini ileri sürerek, "Ancak burada sıkıntı şudur. Minibüsçülere verilen yeni durak yerlerinde bu insanlara küçük birer kulübe gibi yerler yapılmasını istiyorum. Çünkü bu insanlar yağmurda ve çamurda çalışıyor. Birde Asarcık, Kavak ilçelerine gidecek kişiler, genellikle Anadolu, Hastane ve Çatalarmut mahallelerinde oturmaktadır. Bunun için Sülün heykelinin bulunduğu caddede yer verilmesini istiyorum" dedi. 

Toplantıda İl Jandarma Komutanı Serdar Yücel, Bafra İlçe Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Kavak İlçe Belediye Başkanı Bahri Kesici, 19 Mayıs İlçe Belediye Başkanı Yılmaz Erel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Fen İşleri Müdürü Sefer Arlı, Emniyet Müdür Vekili Ali Ekber Yıldırım, Trafikten Sorumlu Müdür Yardımcısı Fikret Aydoğdu, minibüs durakları temsilcileri hazır bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 17:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?