2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Minik bebek için seferber oldular

Samsun'da, Beydoğan çiftinin 6,5 aylık doğan 650 gram ağırlığındaki bebeği, solunum yetmezliği sebebiyle hava ambulansıyla Ankara'ya gönderildi.


Samsun'un Ladik ilçesinde ikamet eden bir yıllık evli İsmail Beydoğan, 6,5 aylık hamile eşi Döndü Beydoğan'ı, sancılarının tutması üzerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi. Daha sonra ameliyata alınan hamile kadın, 650 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Beydoğan çiftinin ilk bebeği olan 6,5 aylık kız bebek, solunum yetersizliği sebebiyle kuvöze alındı. Daha sonra gerekli tedaviler için Ankara'ya sevki gereken bebek için doktorlar seferber oldu. Bebeğin
hayata tutunmasını sağlamak için Sağlık Bakanlığı'ndan hava ambulansı istendi. Sağlık Bakanlığı'ndan kısa sürede cevap geldi ve 650 gram ağırlığındaki parmak bebek için 112 Acil Servis Hava Ambulans Helikopteri Samsun'a geldi. OMÜ helikopter pistine inen hava ambulansı, bebeği alarak Ankara'ya götürdü.
Duygularını anlatan baba İsmail Beydoğan, "Eşim rahatsızlandığı için gece saat 02.30'da hastaneye getirdik. Çocuğum da sabah 04.00-05.00 sıralarında dünyaya geldi. Eşim yoğun bakımda, doktorların demesine göre durumu iyi. Kızım da tedavisinin yapılması için Ankara'ya gönderildi. İnşaallah kızım ve eşim kurtulur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 15:24:16
Güncelleme :12 Ağustos 2009 Çarşamba 15:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?