2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Minik Emirhan hayat verdi

6 YAŞINDAKİ EMİRHAN 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ

Samsun'da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Emirhan Sarıbaş, organlarıyla 3 kişiye hayat verdi.

Samsun-Ankara karayolunun 44. kilometresinde 7 Aralık 2009 tarihinde Ahmet Erdönmez idaresindeki 44 ALTINBAŞAK AŞ 60 plakalı yolcu otobüsü, karşı yönden gelen Kazım Sarıbaş (43) idaresindeki 55 NB 251 plakalı otomobille çarpışmış, kazada otobüs sürücüsü Ahmet Erdönmez, otomobil sürücüsü Kazım Sarıbaş ile otomobilde bulunan Satılmış Sarıbaş (27), Hayriye Sarıbaş (40), Hatun Sarıbaş (34) ve Emirhan Sarıbaş (6) yaralanmıştı. Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan

ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Emirhan Sarıbaş'ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine baba Ali Osman Sarıbaş, oğlunun organlarını bağışladı. Ulusal Organ Nakli Koordinasyon Merkezi ve Samsun Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi'nin koordinasyonuyla Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden gelen ekip, Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Sarıbaş'ın iki böbreğini ve karaciğerini aldı. Alınan böbreklerin biri Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, diğeri Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, karaciğer ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

Samsun Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Dr. Settar Ekinci, organ bağışında bulunan aileye 3 ayrı kişiye hayat verdikleri için teşekkür etti. Dr. Ekinci, "Beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki çocuğun ailesi örnek bir kararla karaciğer ve böbreklerini bağışladı. Sarıbaş ailesine çok teşekkür ediyorum. Böbreklerden biri Trabzon'da, diğeri Samsun'da ve karaciğer ise Erzurum'daki bir hastaya nakledilecek. Organ nakillerini, hastaların doku ve puanları tutanlara gönderiyoruz.Vatandaşlarımızın bu konuda desteğini bekliyoruz" dedi.

Erzurum'dan gelen ekipte yer alan ve Doç. Dr. Fehmi Çelebi ile birlikte nakil edilecek organları yaklaşık 3 saat süren ameliyatla alan Doç. Dr. Bülent Aydınlı, 3 insanın hayata dönmesine sebep olan Sarıbaş ailesine teşekkür etti. Baba Ali Osman Sarıbaş ise, "Benim çocuğum yoğun bakımda yatıyordu ve kurtarılamadı. Başkalarının çocukları kurtulsun diye organ bağışına karar verdim. Herkesin organ bağışında bulunmasını isterim" diye konuştu.

Kazada hayatını kaybeden ve 3 kişiye hayat veren küçük Emirhan'ın ailesinin Bursa'da yaşadığı ve aslen Samsunlu oldukları öğrenildi. Emirhan Sarıbaş'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Bafra ilçesine götürüldü.

6 YAŞINDAKİ EMİRHAN 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ
6 YAŞINDAKİ EMİRHAN 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ
6 YAŞINDAKİ EMİRHAN 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ
6 YAŞINDAKİ EMİRHAN 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ
6 YAŞINDAKİ EMİRHAN 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 10:08:04
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 20:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
amet IP: 94.122.180.xxx Tarih : 3.01.2010 17:05:07

gecmiş olsun yigen :D