4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Minik kitap kurduna ödül

3 YAŞINDAKİ KİTAP KURDUNA ÖDÜL

Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi'nin en küçük üyesi olan 3 yaşındaki Melisa Baytuğan, eylül ayında 30 masal kitabı dinlemesi nedeniyle ödüle layık görüldü.

Annesi Pınar Baytuğan tarafından kütüphaneye üye yapılan küçük Melisa, eylül ayında 30 kitap dinledi. Konuyla ilgili konuşan Kütüphane Müdürü Türkan Koca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde başlatılan "Türkiye Okuyor Kampanyası" kapsamında kütüphanenin en küçük üyesi Melisa Baytuğan'ı La Fonten'den Masallar ve Andersen Masalları kitapları ile ödüllendirdi.

Kızının kitap dinlemesini çok sevdiğini belirten anne Pınar Baytuğan, "Kızım sürekli, 'Anne bir daha oku, bir daha oku' diyor. Her gün kitap dinliyor" dedi. Anne karnındayken kızına kitap okumaya başladığını anlatan Baytuğan, "Doğduğu günden bugüne kızıma kitap okuyorum" diye konuştu.

Okumanın öneminden bahseden Gazi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Türkan Koca, "Ailelerin çoğu bunu küçük yaşlarda yapmıyor, büyüdükten sonra ise şikayet ediyor. Halbuki çocuğa küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırmamış birinin büyüdükten sonra şikayet etmeye hakkı yok. Kitap okuma alışkanlığını küçük yaşlarda başlatamamış bizin toplumumuz, kitap okuma oranın düşüklüğünün acısını yaşamaktadır. Kitap okuma alışkanlığına küçük yaşlarda başlamak önemlidir. Büyüdükten sonra bu alışkanlığı kabullenebilmek

için birkaç kat daha fedakarlık ve azim gerekir. Geleceğin büyükleri olan çocuklarımızı kitap okumaya alıştırmak istiyorsak, buna erkan yaşlarda başlamak mecburiyetindeyiz. Bu da çocuğa oyuncakla birlikte kitap almakla başlar. Hatta kitabı oyuncak haline getirebilirsek çocuğuma değer biçilemeyen bir hazine vermiş oluruz" dedi.

3 YAŞINDAKİ KİTAP KURDUNA ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 18:19:01
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 19:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?