4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Minik öğrencilere tiyatrolu eğitim

MİNİK ÖĞRENCİLERE TİYATROLU BESLENME EĞİTİMİ

Samsun Sağlık Müdürlüğü, özellikle küçük yaşta çocukların beslenme alışkanlığı kazanmaları için "Vitamin Amca Mikroplara Karşı" isimli tiyatro oyununu il genelinde 50 bin ilköğretim okulu öğrencisine sunacak.

Samsun Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından koruyu eğitim hizmetleri kapsamında beslenme konusunda duyarlılığı artırmak ve bu konuda bir toplum bilinci oluşturmak amacıyla yürüttüğü programlardan birisi olan ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik tiyatro oyunu İlkadım İlköğretim Okulu öğrencilerine gösterildi. Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul idarecileri ve öğretmenleri ile öğrencilerin izlediği tiyatro oyunu OMÜ Tiyatro Kulübü tarafından ilk defa İlkadım İlköğretim Okulu'nda sahnelendi.

Sağlıklı beslenme ve hijyenin önemini çocukları eğlendirerek anlatan oyunda çocuklara temizlik, dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemi anlatıldı. Hızlı gelişme ve büyüme nedeniyle okul çağı çocukların pek çok besin öğesine ihtiyacı olduğunu söyleyen Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Ülkemizde çocukların hatalı beslenme alışkanlıklarına ve bu nedenle de önemli sağlık sorunlarına sahip oldukları bilinmekte. Çocukluk dönemindeki hatalı beslenme alışkanlıkları büyüme gelişme yanında okul performansını da olumsuz yönde etkilemekte, devam etmesi durumunda kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve şişmanlık gibi hastalıklar için temel risk faktörü oluşturmakta" dedi.

MİNİK ÖĞRENCİLERE TİYATROLU BESLENME EĞİTİMİ
MİNİK ÖĞRENCİLERE TİYATROLU BESLENME EĞİTİMİ
MİNİK ÖĞRENCİLERE TİYATROLU BESLENME EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 11:30:02
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 13:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?