2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Minikler okula erken başlayacak

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hülya Ertürk Koç, okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin eğitim-öğretime bir hafta önce başlayacaklarını söyledi.


2009-2010 eğitim-öğretim yılı için söz konusu uygulamanın 14-18 Eylül tarihleri arasında yapılacağını belirten Koç, okul hayatının başlangıcının çocuğun yaşamının dönüm noktalarından biri olduğunu açıkladı. Çocukların bir bölümünün okula uyum sağladığını, önemli bir bölümünün ise uyum sağlamada zorlanabileceğini hatırlatan Hülya Ertürk Koç, ev ortamından ayrılarak değişik özellikleri taşıyan farklı ortama geçişin çocuk ve aile için belli bir uyum sürecini gerektirdiğine dikkat çekti.


Okula başlayan çocukların karmaşık ve yeni bir çevreye girdiğini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, "Okula başlarken, zihinsel olarak hazır olmanın yanında sosyal ve duygusal yönden de hazır olmak son derece önemlidir. Okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin eğitim-öğretime diğer sınıflardan önce başlaması uygulaması ile, çocukların okula adaptasyonları daha rahat sağlanıyor.

Ayrıca bu uygulamayla öğrenciler, okul kaygısının giderilmesi, öğretmenine güven duyup günlük okul hayatına uyum sağlaması, oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşını ve öğretmenlerini tanıması, okul kurallarını öğrenmesi, aynı zamanda da evine güvenle gidip-gelme eğitimini alması ve okula iyi bir başlangıç yapması amaçlanmaktadır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 15:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?