2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Minikler sağlık taramasından geçti

ATAKUMLU ÇOCUKLARA SAĞLIK TARAMASI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çocuk Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı ve Atakum Belediyesi işbirliği ile Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Tesisleri'nde düzenlenen sağlık taramasıyla, çocuklardaki demir eksikliği ve kansızlık taraması çalışması yapıldı.

İki ve yedi yaş aralığındaki çocuklarda gerçekleştirilen sağlık taramasının demir eksikliği anemisinin tespit edilmesi ile ilgili olduğunu belirten OMÜ Çocuk Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. Özlem Çakmak Yıldız, "Demir eksikliği dünyanın en sık görülen beslenme yetersizliğine bağlı kansızlık nedenidir. Demir eksikliği çocuklarımızın bedensel ve fiziksel gelişmelerini olumsuz yönde etkilemekte, hastalıklara karşı bağışıklıklarını azaltmaktadır. Uzman arkadaşlarımız ile birlikte buraya gelen çocuklarımızın muayenelerini yaparak, büyüme takip kartlarını çıkartacağız. Ayrıca ebeveynlere beslenme eğitimi vereceğiz. Sonra da çocuklarımızdan 5 cc. kan alacağız. Böylece tam kan sayımı yapabileceğiz. Bu da bize yavrularımızda görülebilecek demir eksikliği anemisinin teşhisini ve tedavisini rahat bir şekilde yapmamızı sağlayacaktır" dedi.

Atakum da böyle bir sağlık taramasının gerçekleştirilmesinden ve buna ev sahipliği yapmaktan son derece memnun olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma da sağlık taraması sırasında çocukların ve ailelerinin yanında bulunup, giderek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Burma, "Hastalıklarda önemli olan geç kalmamak, teşhis ve tedaviyi erken uygulayabilmektir. Bu türlü organizasyonlara ev sahipliği yapmak bizim görevimizdir. Dileğim bütün çocuklarımızın sağlıklı olmasıdır. Çünkü sağlıklı çocuklar ilerinin sağlıklı büyükleri olacaktır. Bu nedenle sağlık taramalarını bundan sonra daha da sıklaştırarak yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu. Başkan Burma, sağlık taraması sırasında çocuklara büyük ilgi gösterdi.

ATAKUMLU ÇOCUKLARA SAĞLIK TARAMASI
ATAKUMLU ÇOCUKLARA SAĞLIK TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 17:40:10
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 17:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?