4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Minikler sandık başına gitti

Yerel Gündem 21 Çocuk Konseyi başkanlık seçiminde çocuklar sandık başına gitti. Demokratik bir yarışa sahne olan ve 12 öğrencinin aday olduğu başkanlık seçimini, aynı oyu alan ve kura çekilmesini istemeyen Gizem Özbek ile Çağan Çetin kazandı.

Çocuk Konseyi'nin 2004-2005 dönemi başkanlık seçimi, Yerel Gündem 21 Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Gizem Özbek, Çağan Çetin, Remzi Ünal, Ebru Altun, Hilal Kara, Alaattin Küyük, Sena Erdem, Ömer Kocakuzgun, Dilara Bilge, Betül Hakyemez, Pınar Karaca ve Nurcihan Alkan'ın yarıştığı seçim, oldukça çekişmeli geçti.

Yaptıkları konuşmalarda vaatlerini anlatma fırsatı bulan başkan adayları, okullardaki şartların iyileştirilmesini ve eksiklerin giderilmesini istedi. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Kapalı oylama yöntemi ile yapılan seçimlerde, öğrenciler tek tek sandık başına gelerek oy kullandı. Çocuk Konseyi üyesi 106 öğrencinin oy kullandığı seçim sonucunda, Gizem Özbek ile Çağan Çetin 32'şer oyla ilk sırayı aldı. Başkanlık görevini birlikte yürütmek isteyen Gizem Özbek ve Çağan Çetin, kura çekilmesini istemedi. Seçim sonucunda aynı oyu olan Gizem Özbek ve Çağan Çetin, başkan ilan edildi. Seçimde ayrıca 6'şar oy olan Remzi Ünal ve Ebru Altun da başkan yardımcısı oldu.

samsun
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 08:25:04
Güncelleme :14 Aralık 2004 Salı 13:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?