6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Miniklerden demokrasi dersi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) İlköğretim Okulu 3-E sınıfında demokrasi bilincini kazandırmak amacıyla yapılan sınıf başkanlığı seçimi çekişmeli geçti.


Türkçe dersi "Yaşasın Demokrasi" teması içerisinde yer alan demokrasi kuralları ve bilincinin öğrencilere kazandırılması amacıyla TSO İlköğretim Okulu 3-E sınıfında başkanlık seçimi yapıldı. Seçime öğrencilerin yanı sıra, Okul Müdürü Hacı Ön ve Müdür Başyardımcısı Arif Sertkaya da katıldı. Başkan adayları, seçimlere hazırlanma ve yaptıkları konuşmalarla büyüklere taş çıkardı. Başkan adaylarının yaptıkları konuşmaların ardından, seçim sandığı, zarflar ve pusulalar, gizli oy kullanılacak kabin hazırlandı.


Seçim kuralarının tavizsiz uygulandığı ve öğrencilerin heyecan içinde kullandıkları oylardan sonra yapılan sayımın ardından Fatih Yalçınkaya sınıf başkanı olurken, başkan yardımcılığına Ela Canatan seçildi. Öğrencilerin demokratik olan tutum ve davranışları dikkat çekti. Sınıf idarecilerinin teşekkür konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü Hacı Ön, sınıf öğretmeni Adnan Acı ve öğrencilere teşekkür ederek, sınıftaki seçim ve demokratik ortama, öğrencilerin yaptıkları konuşmalara, kazanan arkadaşlarını herkesin tebrik etmesine ve sınıf ortamındaki hoşgörüye hayran kaldığını belirtti.


Hacı Ön, örnek teşkil eden bu çalışmalarından dolayı öğrencileri çikolata dağıtarak ödüllendirdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 12:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?