2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Misafir başkanlardan valiye ziyaret

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI VALİ GÜZELOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanları Bilgi, Denetim ve Paylaşım Toplantısı için Samsun'a gelen Konya, Gaziantep ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanları Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın davetlisi olarak Samsun'a gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve eski Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Büyükşehir Belediye Başkanları ile bir süre görüşen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, ziyaretin basına açık kısmında yaptığı açıklamada, Samsun'da bir araya gelen belediye başkanlarının işbirliği içerisinde bir çok yararlı projeye imza atacaklarına inandığını söyledi.

Konya, Gaziantep ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlarının Samsun'da gerçekleştirdiği buluşmanın Samsun'a heyecan verdiğini ifade eden Vali Güzeloğlu, "Büyükşehirlerimiz ülkemizde gelişmeyi, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmayı tanımlayan, bir yandan da ürettikleri değerler ile ülke kalkınmasının çok önemli bir sorununu paylaşan kentlerimizdir. Bugün dünya ölçeğinde kentlerimizin adeta marka olmak ve marka kent konumuna ulaşmak adına yaptığı çaba içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nın davetlisi olarak Samsun'da buluşmalarını, bilgi, görgü, yaşanan ve gerçekleşen proje işbirliğini paylaşmalarını çok anlamlı buluyorum. Bu buluşmada bilgi ve tecrübe paylaşmasının ötesinde birçok önemli işbirliklerinin zemini hazırlıyorlar. Ülkemizin değişik yörelerinde ama kendi ölçeklerinde çok başarılı, dünya çapında örnek belediyecilik projelerini gerçekleştirdiklerini görüyoruz. İnsanımıza hizmet noktasında yaşadıkları çevre ölçeğinde böyle çalışmaların çoğalmasını diliyoruz. İnsanımız en iyisine, en güzeline layık. Beklentileri doğrultusunda gelişen ve kalkınan Türkiye'nin her kentinde bu çabaların en üst düzeye taşınması lazım. Samsun ölçeğindeki bu buluşmanın anlamlı ve yararlı bir çok işbirliğini sağlayacağına eminim" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI VALİ GÜZELOĞLU'NU ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:13:04
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 17:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?