2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

MMO kuruluş yıl dönümü kutlandı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi, kuruluşunun 54. yılını düzenlenen gece ile kutladı.


MMO Samsun Şubesi tarafından 'MMO 54. Kuruluş Yıldönümü Geleneksel Gecesi' düzenlendi. Neco Gazinosu Sultan2 Salonu'nda gerçekleştirilen geleneksel geceye Vali Yardımcıları Ramazan Aksoy, Mehmet Mızrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Gazi Belediye Başkanı ve AK Parti İlkadım İlçe Belediye Başkan Adayı Süleyman Kaldırım, Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda konuk katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, 1954 yılında kurulan odalarının 54. yılını kutladığını, bugün itibariyle ülke genelinde 70 bini aşan üye sayısı, 7 bin 500 öğrenci üyesi, 18 şube ve 108 il-ilçe temsilcilikleri bulunduğunu, güçlü ve yaygın bir örgütlenme ağına sahip olduklarını söyledi.
2009 yılının sonbaharında üyelerin katılımıyla yeni şube binalarını hizmete almayı planladıklarını dile getiren Gürkan, "Bunun yanı sıra, 2009 yılı Kasım ayında düzenleyecek olduğumuz '3. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalatı Sanayi Kongre ve Sergisi' üzerinde çalışıyoruz. Bu önemli 2 projeyi sizlerin desteğiyle sonuçlandıracağımızı vurgularken, 54. Yıl Şube Geleneksel Gecemizin gerçekleşmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Samsun'un 54 yıl önce mühendislik potansiyelinin gelişmesinde MMO'nun çok büyük katkısının olduğunu belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, kendisinin de makine mühendisi olduğunu, üyelerin meslekleriyle ilgili gurur duymaları gerektiğini ifade etti.


Daha sonra meslekte hizmet 15., 20., 25., 30., 35.,40., 45., 50. ve 55. yıllarını dolduran 50 mühendise birer plaket takdim edildi.
Meslekte 55. yılını dolduran 1200 oda sicil nolu Makine Mühendisi Hasan Çelikol'a plaketini Kadir Gürkan takdim etti. Gecede Anadolu Folklor Vakfı'nın sergilediği Samsun yöresi oyunu beğeniyle izlendi. Gece, yemek ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 12:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?