2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

MMO'da işsiz üyeler toplantısı

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi, kriz nedeni ile işsiz kalan ve iş arayan üyeleriyle birlikte toplantı düzenlendi


Toplantıda üyelerin odadan beklentileri, kriz sürecinde yapılması gerekenler konuşularak, bir yol haritası oluşturuldu. Toplantı ile ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, son 3 aylık zaman dilimine kadar iş arayan üyelerinin olmadığını, ancak bugünlerde bu rakamın yükselmeye başladığını belirtti. İşsiz üyelerinden çalışmadıkları dönem içerisinde üye aidatı almadıklarını açıklayan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "Kriz ortamında iş arayan üyelere yönelik kişisel gelişim ve teknik eğitimleri ücretsiz olarak düzenleyerek üyelerimizin donanımlarını artırmaya çalışacağız. Bu süreç içerisinde de her zaman olduğu gibi makine mühendisi ihtiyacı olan işletmeler ile üyelerini bir araya getirmeye devam edeceğiz" dedi.


Kriz fırsatçılığı yapılmaması konusunda uyarılarda bulunan Kadir Gürkan, 5084 Sayılı Teşvik Kanunu dışında bırakılan Samsun'un bir an önce kanun kapsamına alınarak firmaların istihdam ve enerji maliyetleri konusunda maruz kaldığını ve haksız rekabet koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini hatırlattı.


Krizde firmaların çalışanlarına daha çok sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Gürkan, krizin çalışanların çıkarılarak atlatılmasının mümkün olmadığını, aksine çalışanlarla birlikte krizin aşılabileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 18:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?