6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

MMO'da soğutma tesisatı kursu

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi tarafından 'Soğutma ve Havalandırma Tesisatı Mühendis Yetkilendirme Kursu' düzenlendi.


MMO Şubesi'nde düzenlenen ve 4 gün sürecek olan kursa 25 kişi katıldı. Kursun açılışında konuşan MMO Başkanı Kadir Gürkan, havalandırma ve soğutma tesisatları tasarımı, projelendirilmesi ve montajının makine mühendisliği meslek disiplini içersinde yer alan konular olduğunu söyledi.


Standartlara uygun olmayan ve MMO tarafından mesleki denetimden geçmeden uygulanan havalandırma, soğutma tesisatlarının sonuçlarının acı olduğu belirten Gürkan, özellikle hastanelerimizin yeni doğan (bebek) birimleri, yoğun bakım üniteleri ve ameliyathanelerin en güncel örnek olduğunu belirtti. Standartlara uygun olmadan, mesleki denetimden geçirilmeden ve uzman olmayan kişilerce tasarlanıp uygulanan havalandırma ile soğutma tesisatlarının sağlığı ciddi anlamda tehdit ettiğini ifade eden Gürkan, kurulan soğutma, havalandırma tesislerinin enerji verimliliği ve işletme maliyetleri açısından irdelenmesi gerektiğini dile getirdi.
Kurs öğreticisi Makine Mühendisi Köksal Sönmez tarafından verilen eğitiminde 'dış hava ihtiyacı tespiti, hava kanalları seçimi ve tasarımı, menfez seçimi ve yerleştirilmesi, havalandırma cihazları, soğuk oda tekniği, soğutma cihazları, soğutma yükü hesapları' konuları işlenecek.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 17:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?