2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

MMO'dan iş kazaları eğitimi

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir işletmenin ara teknik elemanlara yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimi düzenledi.


MMO Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitime Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) Eğitmeni Mak. Müh. İbrahim Zaralıoğlu, MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Profal Alüminyum Metal Sanayi Ltd.Şti. ara teknik elemanları katıldı. MİEM Eğitmeni Mak. Müh. İbrahim Zaralıoğlu'nun verdiği eğitimde, iş kazalarının önüne geçilmesi amacıyla bilgiler aktarıldı.


MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan ise eğitimle ilgili olarak, yapılan tüm çalışmalara, alınan önleme rağmen dünyada ve Türkiye'de iş kazaları ve meslek hastalıklarının can almaya ve sakat bırakmaya devam ettiğini, çalışan işçi sayısına göre ölüm oranının Türkiye'de gelişmişlik derecesi ile ters orantılı biçimde değiştiğini söyledi. Gürkan, "Ülkemizde Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sonuçlarına paralel bir durum görülmektedir. Her yıl ortalama 80 bin civarında iş kazası olmakta, bu kazalarda bin insanımız yaşamını yitirmekte, 2 milyon iş günü kaybı meydana gelmektedir" dedi.


Gelişmiş ülkelerin yasal önlemlerle, toplumsal eğitim ve bilinçlendirme ile sorunun çözümü yönünde oldukça mesafe kat ettiğini belirten Başkan Gürkan, "Bizim gibi sanayileşmesini tamamlayamamış, sanayici ve demokrasi kültürü gelişmemiş, eleştiri, öneri ve denetim sistematiklerinin gelişmediği ülkelerde ise sorunun artarak gündeme geldiği, MMO Samsun Şubesi olarak ise iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, panelleri, risk analizleri ve periyodik kontrol faaliyetleri ile konuyla ilgili olarak çalışmaları yürütüyoruz" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 13:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?