2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

MMO'dan model uçak kursu

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi ve Türk Hava Kurumu Samsun Şubesi işbirliği ile MMO üye ve çocuklarına yönelik "Model Uçak Kursu" düzenlendi.


İlkadım Belediyesi ÇAGEM'de düzenlenen eğitimde, parçaları ve donanımları THK tarafından tedarik edilen "Ata Planör Uçağı"nın kursiyerler tarafından eğitmen nezaretinde modeli yapılıyor. Kursun sunumu THK Hava İzci Lideri ve Model Uçak Rehber Öğretmeni Barış Sakil tarafından veriliyor.
Kurs ile ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, havacılık sevgisini aşılamak, üyelerinin çocukları ile birlikte bir şeyler üretmesini sağlamak amacıyla THK işbirliği ile model uçak kursunu düzenlediklerini belirterek, sivil havacılığın Anadolu'daki öncü illerinden biri olan Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu ve diğer bölümlerinin bir an önce eğitime başlamasını arzu ettiklerini ve bunu gerek Samsun gerekse Türkiye'nin gelişimi açısından önemsediklerini açıkladı.


Kursun düzenleyicisi olan THK Samsun Şube Başkanı Kerim Samangül, Türk Hava Kurumu olarak havacılığı sevdirebilmek ve sivil havacığı geliştirebilmek adına gelecek talepler doğrultusunda kurslar düzenlediklerini ifade ederek, kursların tamamen Türk Hava Kurumu bütçesinden karşılandığını, dolayısıyla hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini dile getirdi.
Kursun bitiminde katılımcılara THK tarafından katılım belgesi ve sertifika verilecek.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 15:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?