6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

MMO'dan THK'ya ziyaret

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube Yönetim Kurulu, Türk Hava Kurumu(THK) Samsun Şube Yönetim Kurulu'nu makamında ziyaret etti.


Ziyaret esnasında , Türk Hava Kurumu Samsun Şubesi çalışmaları, kurumlar arası birliktelikler ve Samsun'da sivil havacılığın konumu THK Samsun Şube Başkanı Kerim Samangül tarafından MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu üyelerine anlatıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren THK Samsun Şube Başkanı Kerim Smangül, ziyaretçilere günün anısına THK rozeti armağan ederek kurumsal birlikteliğin Samsun için önemli olduğunu hatırlattı.


Gerçekleştirilen ziyaretle ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Cumhuriyet'in ilanından 16 ay sonra 16 Şubat 1925'te Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emirleriyle kurulan Türk Hava Kurumu'nun Türkiye'de havacılık sanayisinin kurulmasına, askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesine, sektör için personel yetiştirmesine ciddi katkılar koyduğunu belirtti. THK'nın Türk gençliğine havacılığı sevdirdiğini ifade eden Gürkan, MMO Samsun Şube olarak THK Samsun Şube ile işbirliğine giderek üyelerine yönelik talep gelmesi durumunda model uçak, yamaç paraşütü, yelkenkanat ve planör kursları düzenleyeceklerini açıkladı.


Türkiye'de havacılık sektörünün önemine değinen Kadir Gürkan, bu nedenle Makina Mühendisleri Odası'nın "Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayları"nı 2001 yılından buyana MMO Eskişehir Şube Yürütücülüğünde düzenli olarak gerçekleştirdiğini, kurultaylarda sektörün sorunlarının belirlenerek çözümüne yönelik demokratik platformlar oluşturulduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?