6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

MMO'dan üyelerine kurs

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi'nce, mekanik tesisat proje ve taahhüt işleriyle uğraşan üyelerine yönelik 'Yangın Tesisatı Mühendis Yetkilendirme Kursu' düzenlendi.


MMO Samsun Şubesi Seminer Salonu'nda verilen kursun sunumunu MMO Samsun Şube Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) eğitmenlerinden Mak. Müh. Kerim Sezen yaptı. 3 gün sürecek olan kursa 20 kursiyer katıldı.
Kurs ile ilgili olarak konuşma yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, üyelerine yönelik eğitim ve seminerlere ağırlık vereceklerini, aynı zamanda meslektaşlarının mesleki gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerini açıkladı.
Yangın Yönetmeliği kapsamında, yeni yapılmakta olan yapılar kadar yönetmelikten önce yapılmış olan yapıların da yönetmeliğe uygun hale getirilmesi gerektiğini belirten Gürkan, bu konuda ilgili kurum ve kuruluşların bir an önce harekete geçmesini istedi.


Yarın olabilecek bir yangın faciası sonrası suçluyu aramak yerine şimdiden Yangın Yönetmeliği'ni uygulamak zorunluluğunda olduklarının altını çizen Gürkan, "Bu konuda yapılmakta olan denetimlerin sıklaştırılması ve yaygınlaştırılmasını yetkililerden istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 17:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?