2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

MOBESE ihalesine katılan olmadı

Samsun'da kent güvenliği için önemli yer tutan MOBESE sistemi ihalesine katılım olmadı.


Üç yıldır Samsun'un gündeminde olan Samsun Emniyet Müdürlüğü'nün takip ettiği, İl Özel İdaresi'nin destek verdiği Kent Güvenliği Kent Güvenlik Sistemi Projesi'nin (MOBESE sistemi) ilahesine çıkıldı

. İl Genel Meclisi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen ihaleye 10 firma davet gönderildi, 4 firma ihale için dosya aldı. 21 Ocak günü saat 10.00'da gerçekleştirilmesi planlanan ihaleye firmalar dosya vermeyerek katılım yapmadı. İhale komisyonu ihale saatine kadar firmalardan başvuru dosyalarını bekledi, gelmemesi üzerine ihaleyi ileri bir tarihe erteledi.
Samsun için önemli yer tutan MOBESE sistemi ihalesi önümüzdeki aylara kaldı. Kent Güvenliği Kent Güvenlik Sistemi Projesi 3 aşamalı olarak gerçekleştirilecek. İhalesi ertelenen birinci aşamada, 68 noktada, 68 hareketli 253 sabit olmak üzere 321 kamera ile 8 önemli noktanın izlenmesi planlanıyor. İhale 10 noktada 52 kamera ile plaka tanıma, 8 noktada 48 kamera ile hız kontrol sistemini kapsıyor. Proje tamamlandığında ise 335 noktada bin 410 kamera ile şehrin asayiş, huzuru ve güvenliğinin sağlanması planlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 13:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?