5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Mobilya döşemeciliği kursu başladı

Samsun İlkadım Belediyesi, Marangoz ve Mobilyacılar Odası, İş- Kur, Mili Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde oluşturulan İLMEK Koltuk İmalatçısı Yetiştirme Kursu bugün başladı. 

İlkadım Belediyesi Kültür Merkezi'nde oluşturulan bin 400 metrekarelik İLMEK atölyesinde derse giren kursiyerler, Usta Öğretici İsmail Karadağ gözetiminde ilk çalışmalarını yaptılar. Kursiyerler, İLMEK'in meslek öğrenmek isteyen ve işsiz olan gençler için çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek, işi olmayan gençlerin mutlaka bu kursa müracaat etmeleri gerektiğini söylediler. Kursiyerler ortamın da çok iyi olduğuna dikkat çeken gençler, "Boş durmak yerine bir meslek öğrenmek, kendi mesleğinin sahibi olabilmek için çok önemli bir şans. Tüm işsiz gençlerin bu fırsatı değerlendirmesi gerekir" dediler. 

Usta Öğretici İsmail Karadağ ise mesleği olmayan ve gönüllü olarak bu işi isteyen tüm gençlere bu mesleği öğretmeyi amaçladıklarını belirtti. Kendi işlerini kolaylıkla kurabilecekleri, isterlerse sektörde çalışabilecekleri bu iş sahasının işsiz gençler için çok yararlı olduğunu sözlerine ekledi. 

İLMEK Koltuk İmalatçısı Yetiştirme Kursları'nın bu sahada ülke çapında açılan ilk kurs olma özelliği taşıdığı belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 14:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerem güçlü IP: 88.232.75.xxx Tarih : 6.01.2007 20:33:56
selam meslektaşlarım bende antalya demrede koltuk döşemeciligi yapıyorum .size kolay gelsın iş hayatınızda