2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Moğol öğrenci ayın okuyucusu seçildi

Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi'nden Şubat ayı içerisinde 6 kitap alıp okuyan Moğolistanlı 18 yaşındaki Dulguuntamir Oyun isimli öğrenci herkese örnek oldu.


Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) Samsun Şube Müdürlüğü'nde Türkçe eğitimi alan Dulguuntamir Oyun isimli öğrenci, Gazi İl Halk Kütüphanesi'nden şubat ayı içerisinde 6 kitap alıp okudu. 'Türkiye Okuyor Kampanyası' kapsamında Gazi İl Halk Kütüphanesi'nce düzenlenen ayın okuyucu ödül töreni kapsamında 6 kitap alıp okuyarak şubat ayı okuyucu seçilen Moğol öğrenci Oyun, Kütüphane Müdürü Türkan Koca tarafından Lev Tolstoy'un 'Diriliş' adlı roman kitabıyla
ödüllendirildi.

Ödülü alan Dulguuntamir Oyun, "Kitap okumak Türkçe öğrenmemizi daha kolaylaştırdı. Moğolistan'ın Erdenet şehrinde 4 yıl Moğol-Türk Lisesi'nde okudum. Derslerin hepsi Türkçe ve İngilizce'ydi. Buraya gelmeden önce Türkçe biliyordum ama çok az. TÖMER'de 5 aydır Türkçe dersi görmekteyim. Üniversiteyi, Türkiye'de Gazetecilik Bölümü'nde okumak istiyorum. Mesleğimi, Moğolistan'da yapacağım" dedi.


Kütüphanelerinin, insanların geldikleri ülke ya da eğitim düzeylerine bakmaksızın toplumun her kesimine ve yaş grubuna açık olduğunun altını çizen Koca, kitap okuma azminden ötürü Moğol öğrenciyi tebrik etti.

İha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 20:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?