2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Moğolistan ekibinden ziyaret

Samsun ve Sukhbaatar şehirleri arasında imzalanan kardeş şehir protokolü nedeniyle; Moğolistan'ın Sukhbaatar şehrinin Valisi ve Belediye Başkanı Jamba Batsuuri ile beraberindeki heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı(TSO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sakoğlu ile görüştü.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, heyete Samsun'un sosyoekonomik yapısı ve oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Samsun'un limanları, uluslararası havaalanı, ulaşım altyapısı, Organize Sanayi Bölgeleri, sanayi gelişimi, ihracat profili ve tarımsal potansiyelini anlatan Sakoğlu, özellikle de imzalanan kardeş şehir anlaşmasıyla birlikte Sukhbaatar ve Moğalistan'ın diğer şehirleriyle de birçok konuda işbirliği yapılabileceğine inandığını da söyledi.


Sukhbaatar şehrinin Valisi ve Belediye Başkanı Jamba Batsuuri ise Samsun'da bulunmaktan ve Samsun'la kardeş şehir olmaktan çok mutlu olacaklarını ifade ederek, Sakoğlu'na ilgisinden dolayı teşekkür etti. Vali Batsuuri ayrıca, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu Moğolistan'a davet ettiklerini belirterek, "Aynı daveti size de yapıyoruz. Sayın Vali ülkemizi ziyaret ettiğinde karşılıklı işbirliği ilişkilerinin geliştirilmesi adına size de mutlaka bekliyoruz" dedi.


Sakoğlu da daveti memnuniyetle kabul ettiğini ve Vali Sayın Güzeloğlu ile birlikte geleceğini ifade etti. Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeler verildi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?