4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Mortgage Projesi daire satışlarınını durdurdu

Hükümetin, kira öder gibi taksitlerle ev yapılacağı projesinin, daire satışlarını durdurduğu bildirildi.

Hükümetin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığı ile çeşitli illerde başlattığı toplu konut hamlesi ve kira öder gibi ev alma sisteminin (mortgage) Türkiye’de hayata geçirileceği söylentileri, ev satışlarına sekte vurdu.

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Hasan Aslan, ekonomik kriz dönemine göre işlerinin daha iyi olduğunu ancak kira öder gibi ev alma projesinin işlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Mortgage sisteminin ve toplu konut hamlesinin inşaat sektörünü harekete geçireceğine inandığını belirten Aslan, "İnşaat sektörü, ülkenin lokomotiflerinden birisi. Mortgage sistemini çok olumlu buluyoruz. Halkımız, emlak ve inşaat sektörü için iyi olacağına inanıyorum" dedi.
Halkın, gerek Avrupa Birliği konusu ve gerekse YTL’ye geçiş dolayısıyla bir kararsızlık yaşadığına dikkat çeken Aslan, "Ekonomik kriz dönemine baktığımız zaman 2003 yılında 3 ayda bir daire satan emlakçı, şimdi ayda 1-2 daire satabiliyor. Fakat son zamanlarda kira öder gibi ev satılacağı söylentileri, satışlarda azalmaya yol açtı. Bunun da etkisi ile emlakçılık piyasasında genel anlamda bir durgunluk var" diye konuştu.

Samsun
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 13:08:00
Güncelleme :18 Aralık 2004 Cumartesi 16:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?