6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Müdür yardımcısına bıçaklı saldırı

Samsun'da bir ilköğretim okulunun bahçesinde müdür yardımcısına bıçakla saldıran 14 yaşındaki öğrenci, gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kocatepe İlköğretim Okulu Bahçesi'nde bugün meydana gelen olayda, bir başka okulun öğrencisi olmasına rağmen okulun bahçesinde şüpheli hareketleri ile dikkat çeken 14 yaşındaki S.A.'yı nöbetçi öğretmenler uyarıp okuldan uzaklaşmasını istedi. Öğretmenleri tehdit ettiği iddia edilen S.A., kendisine müdahale eden Kocatepe İlköğretim Okulu Başmüdür Yardımcısı Murat Ö.'ye hakaret ve tehdit yağdırıp bıçakla saldırdı.

Öğretmenlerin okulun demir kapısını kapatması sonucu olayda yaralanan
olmazken, Murat Ö. olayı polise haber verdi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, S.A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. S.A., 18 yaşından küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Başmüdür Yardımcısı Murat Ö. ise Canik Polis Merkezi'ne giderek ifade verip çocuk hakkkında şikayetçi oldu.

Olayı haber alan Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, öğretmen ve başmüdür yardımcısına yapılan saldırıya tepki göstererek, gerek Emniyet Müdürlüğü'nün gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmen ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması için biran önce daha sıkı bir önlem almasını istedi. Kuruoğlu; öğretmen, veli ve polis el birliği ile bu tür olayların önüne geçilmesi gerektiğini hatırlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 19:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?