6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Müebbet hapisten böyle kurtuldu

Samsun'da bir spor kulübünün lokalinde 2 kişiyi tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla 1 yılı hücre hapsi olmak üzere müebbet hapis cezasına çarptırılan şahıs, Yargıtay'ın kararı bozup yeniden yargılanması üzerine müebbet hapis cezasından kurtularak 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Unkapanı Spor Kulübü Lokali'nde arkasından konuştuklarını iddia ettiği 2 kişiyi ayrı ayrı tabancalarla vurarak öldürdükten sonra polise teslim olan ve yargılandığı mahkeme tarafından 2 kişiyi öldürmek, 1 kişiyi öldürmeye teşebbüs ve 2 ayrı ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 1 yılı hücre hapsi olmak üzere müebbet hapis cezasına çarptırılan Ali Osman M.'ye (52) verilen ceza ilgili kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi bozdu ve yeniden yargılanmasını talep etti.

Yargıtay, daha önce aynı yerde aynı kasıtla 2 kişiyi öldürmek suçundan hapis cezasına çarptırılan Ali Osman M.'nin, ayrı kasıtla 2 kişiyi öldürmek suçundan cezalandırılmasını istedi.


Bugün yeniden hakim karşısına çıkan Ali Osman M., olaydan dolayı çok pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, Ali Osman M.'yi ayrı ayrı kasıtla 2 kişiyi öldürmek suçundan eski Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 448. maddesi gereği öldürdüğü her kişi için 20'şer yıldan 40 yıl, kaçan kişinin ardından silahla ateş etmek suçundan 6 yıl 8 ay, 2 adet ruhsatsız silah suçundan da 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, eski TCK'da 36 yıldan fazla hapis cezasıverilemediğinden Ali Osman M.'nin cezası 36 yıl olarak kararlaştırıldı.


Pazar Mahallesi Mukayedzade Sokak'ta bulunan Dr. Celal Yeşilyalı Apartmanı'nın 4. katındaki Unkapanı Spor Kulübü Lokali'nde 1 Mart 2005 tarihinde meydana gelen olayda, İsmail Ürer (40) ve Fatih Güloğlu'nu (27) 2 ayrı tabancayla vurarak öldürdükten sonra Adliye Polis Karakolu'na teslim olan Ali Osman M., yaklaşık 1.5 yıl önce 1 yılı hücre hapsi olmak üzere müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?