6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Müftülük Sivastopol'a el attı

Samsun İl Müftüsü Osman Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 3 yıl önce başlattığı 'Kardeş Şehir Projesi' kapsamında Kırım'ın Sivastopol şehrinin Samsun'un kardeş şehri olduğunu ve bu şehre cami ve Kur'an kursu yaptıracaklarını söyledi.

Müftü Osman Şahin, kendisini ziyaret eden Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev'e günün anısına bir plaket takdim etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Kardeş Şehir Projesi' kapsamında Samsun'un kardeş şehrinin Kırım'ın Sivastopol kenti olduğunu belirten Müftü Osman Şahin, "Bu uygulama kapsamında ülkemizde 62 il ya da ilçe başka ülkelerle kardeş ilan edildi. Bu kardeş şehir uygulaması projesinin amacı, kardeş şehir olarak seçilen bölgelerde yaşayan soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın dini açıdan var oluşlarını sağlamak ve yardımlaşma hedeflenmektedir" dedi.

Samsun'un kardeş şehrinin Kırım'ın Sivastopol şehri olduğunu anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Biz bu kardeş şehirle ilgili yapmayı planladıklarımız çalışmayı Kırım Müslümanları Müftüsü Hacı Emirali Ablayev ile görüştük ve fikir alış verişinde bulunduk. Samsun olarak Kırım Sivastopol'da, Kırım Müslümanları Müftüsü Hacı Emirali Ablayev'in göstereceği yere bir cami ve bir Kur'an kursu yaptıracağız. İstişaremizde ilk olarak bu kararı aldık. Cami ve Kur'an kursunun
yerini görmek amacıyla Kırım'a ziyarette bulunacağım. Bu ziyaretten sonra proje çalışmasını başlatacağız."

Kırım Müslümanları Müftüsü Hacı Emirali Ablayev ise, Kırım'da yapılacak dini işlerde yardım almak amacıyla Samsun'a geldiklerini belirterek "Samsun ve ilçelerinde çok sayıda arkadaşla tanıştık. Kırım'da bulunan 300 bin müslüman hakkında arkadaşlara bilgi verdim. İnşallah burada konuştuklarımız hedefine ulaşacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 13:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?