4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Muhasebecilerden YTL semineri

Samsun’un Bafra İlçesi’nde, Samsun Serbes Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından düzenlenen seminerde Yeni Türk Lirası’nın (YTL) tanıtımı yapılarak, vergisel ve hukuksal boyutu konusunda bilgiler verildi.

Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen seminerin oturum başkanlığını Samsun SMMMO’dan Zihni Erol yaparken, Merkez Bankası Samsun Şubesi’nden Gülsüm Aydıner paranın tanıtımını, Samsun SMMMO’dan Yaşar Çelik vergisel boyutunu, Cemalettin Kola ticari ve hukuki boyutu hakkında bilgi verdi.

1 Ocak 2005 tarihinden itibaren para biriminin YTL olduğunu belirten Gülsüm Aydıner, YTL’nin alt biriminin YKrş olduğunu, 1 YTL’nin 100 YKrş’ye eşit olduğunu ifade etti.

Altı sıfır atılmasının çok basit bir hesap olmadığını belirten Yaşar Çelik ise, altı sıfır atmanın ekonomik, vergisel, sosyal ve muhasebe boyutları olduğunu, Maliye Bakanlığı’nın 15 Mayıs 2004’de ödeme kaydı tebliği yayınladığını, bu tebliğde problemlerin gözlendiğini, problemlerin çözümü konusunda da açık bilgilerin olmadığını söyledi. Cemalettin Kola ise, paranın hukuk alanında etkisinin devam ettiğini kaydetti.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 09:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?