5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Mühendisi bekçi yaptılar

bekçiSamsun'un alt kademe belediyelerinden Gazi Belediyesi'nde 3,5 yıl önce inşaat mühendisi olarak göreve başlayan 30 yaşındaki Mahmut Celal Abdullahoğlu, usulsüzlüğe taviz vermediği için kendisinin belediye şantiyesinde bekçi olarak çalıştırıldığını öne sürdü.

Gazi Belediye Başkanı AKP'li Süleyman Kaldırım ise Abdullahoğlu'nun verimsiz olduğunu ve ‘idare' ettiklerini söyledi.

Gazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde iki inşaat mühendisinden biri olarak görev yapan Mahmut Celal Abdullahoğlu, belediyede usulsüzlüğe ve gayri yasallığa taviz vermediğinden dolayı kendisine sürgün gibi ceza verildiğini öne sürdü. Abdullahoğlu'nun iddiasına göre, usulsüz iş yapan müteahhitler kendisini başkanlık makamına şikayet etti. Usulsüz dosyaları imzalamadığı için de önce geçen yıl nisan ayında kontrolü sağlaması için 6 ay boyacıların başında durması için görevlendirildi. Ardından Merkez İlçe Seçim Kurulu'na geçici olarak yazışma elemanı olarak gönderildi. Ancak Seçim Kurulu, elemanı mühendis olması nedeniyle geri gönderdi. Abdullahoğlu bu kez Kurupelit Belediyesi'ne geçici görevlendirme yapıldı, ancak buraya mazeret bildirip gitmedi. Son olarak bu yıl şubat ayında Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı İlyasköy Şantiyesi'ne teknik eleman olarak görevlendirildi. Buradaki işçilerin sevk ve idaresini sağlaması istendi. 5 aydır gündüzleri işçilerin arazide olması nedeniyle boş kalan şantiye binasını bir bekçi gibi bekleyen İnşaat Mühendisi Mahmut Celal Abdullahoğlu, vakitlerini bulmaca çözerek ve şantiyenin çevresinde dolaşarak geçiriyor.

Süleyman Kaldırım BENDEN RAHATSIZ OLDULAR

İnşaat Mühendisi olmasına rağmen şantiyede bekçi konumunda görevlendirildiğini belirten Mahmut Celal Abdullahoğlu, işinde titiz olduğu için asıl görevinin yaptırılmadığını iddia ederek, “Benden çekinmelerinin tek nedeni var. Benim devlet memurluğu ciddiyetine yaraşır, şeffaf ve şaibesiz çalışmam bu kişileri rahatsız ediyor” dedi. Samsun Valiliği'ne ‘bana görev vermiyorlar' diye suç duyurusunda bulunduğunu da anlatan Abdullahoğlu, belediyeden sürekli görev talep ettiğini de ifade ederek, “Ama bana görev vermiyorlar. Ben kimsenin başına silah çekerek bana görev verin diyemem. Ancak onlar bu şekilde çalışmamı öngörüyorlar” dedi.

PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

Gazi Belediyesi Başkanı Süleyman Kaldırım ise Mahmut Celal Abdullahoğlu'nun psikolojik problemleri olduğunu ve yaptığı işin altına imza atmaktan çekindiğini söyledi. Abdullahoğlu'nun belediyeyi sağa-sola şikayet etmekten iş yapamaz hale geldiğini belirten Başkan Kaldırım, “Belediye ve bizim aleyhimize kampanyalar üretiyor. Kendisi verimsiz bir arkadaş. Ancak idare ediyoruz. Sağlıklı bir arkadaş değil. Bize bir adım geldiği yok” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 13:10:29
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 14:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?