6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Mühendisler 'Devrim Arabaları'nı izledi

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube üyeleri, 'Devrim Arabaları' filmini izlerken duygulu anlar yaşadı.

Yeşilyurt AFM Sineması'nda yaklaşık 100 makine mühendisi ve eşleri, 'Devrim Arabaları' filmini izlemek için bir araya geldi. Duygulu anların yaşandığını programda, Türk mühendislerinin başarısına dikkat çekildi. MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "Türk Mühendis ve işçisinin gerekli şartlar oluşturulması durumunda her zorluğun üstesinden gelebileceğini, bunlara en somut örneklerin cumhuriyetin ilk yıllarında ülkemizde uçak üretiminin yapılmasının ve yerli otomobil üretilmesi ile ortadadır" dedi.

Yerli imalat sanayiinin oluşturulmasının ülkenin ekonomik bağımsızlığı ve teknolojisi açısından önemli olduğunun ifade eden Gürkan, Türkiye'de en büyük sorun olarak duran işsizliğin de yegane çözümünün yerli imalat sanayiinin büyümesi olduğuna işaret etti.

1961 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel tarafından verilen talimat doğrultusunda ülkenin ilk yerli otomobili yapılmasını konu alan film, Türk mühendis ve işçisinin tüm zorluklara rağmen işin üstesinden gelerek tasarımı ve patenti tamamen yerli olan iki otomobilin üretim sürecini anlatıyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 16:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?