5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Muhtardan seçmenlere uyarı

Samsun'da, Ulugazi Mahallesi Muhtarı Filiz Kavalcı, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde oy kullanacak vatandaşların seçmen listelerini kontrol etmeleri için mahallesindeki apartman girişlerine bilgilendirme yazısı astı.

Ulugazi Mahallesi'nde 8 yıldır muhtarlık yapan Filiz Kavalcı, seçmen listelerinin muhtarlıkta askıya çıkartılması üzerine 29 Mart seçimlerinde oy kullanacak olan mahalle sakinlerinin muhtarlığa gelerek listelerde isimlerini kontrol etmelerini istedi. Muhtar Kavalcı, 5 Aralık'a kadar askıya kalacak olan seçmen listeleri ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek için mahallesinde bulunan bütün binaların daire girişlerine broşür astı ve bilgi verdi. Artık seçmenin nüfus sayımının yapıldığı adreslere bağıl mahallelerde oy kullanacağını hatırlatan Filiz Kavalcı, "Seçim listelerinde isimlerini bulamayanlar bağlı bulundukları ilçesinin Nüfus Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

18 yaşını dolduranlar oy kullanmak için artık seçim kurulu önünde kuyruk oluşturmadan otomatik olarak listeye kayıt edildiler. Nüfusa dayalı oy kullanma sayesinde de artık iki kez oy kullanma yöntemi ortadan kalkarak sahtekarlığında önüne geçilmiş oldu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 17:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?