6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Muhtarlar '600 YTL' ödenek istiyor

Türkiye Muhtarlar Derneği ve Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, aldıkları ödeneğin 290 civarında olduğunu ve kendilerine günün şartlarına göre 600 YTL ödeneğin verilmesi gerektiğini söyledi.


Özünal, sorunlarını dinlemek ve muhtarların da siyasetin içerisinde yer alması yönünde çalışmalar yapılmasıyla ilgili Samsun'daki muhtarlarla bir araya geldi. Samsun Muhtarlar Derneği'nde açıklama yapan Ramazan Özünal'ın bu yıl 21 ilde bölge toplantısı düzenlediklerini ve seçimlere kadar toplantılara devam edeceklerini dile getirdi.


Muhtarlarla bir araya gelerek sorunlar ve problemlerin çözümü için istişarelerde bulunduklarını belirten Özünal, "Muhtarlarımızın, gerek özlük hakları ve gerekse ödenekleriyle ilgili sorunları hat safhada. Bununla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Gerek İçişleri Bakanlığı gerek Başbakan ve siyasi muhalefet liderleriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 53 bin muhtarın bilgi birikimi ne kadar yüksek ve fazla olursa o kadar çok ülkesine ve halkına daha iyi çağdaş hizmet sunar" dedi.


Muhtarların günün şartlarına göre ödenek alması gerektiğinin altını çizen Özünal, bu kapsamda muhtarlara 600 YTL verilmesi gerektiğini ve bu yönde çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.


Özellikle bazı siyasi parti mensuplarının muhtarların maaşı hakkında olan üstü bir fiyat aldıkları yönünde açıklamalar yaptıklarını ileri süren Ramazan Özünal, "Türkiye 81 ildir. Kenar ve köy mahallelerinde muhtarların aldıkları paralara iyi bakın. Muhtarın aldığı ödenek BAĞ-KUR primini karşılayamaz bir durumdadır" diye konuştu.
Özünal, muhtarların yaşadığı sorunların bir an önce çözülmesini istediklerini ifade etti.


Muhtarların da bundan sonra siyasetin içerisinde olacağını açıklayan Özünal, "Muhtarlarımız, herhangi bir parti olursa olsun doğrudan doğruya siyasete gireceklerdir. Ayrıca, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliklerinde siyasete girerek kendilerine yeni bir aşama yapmalarını istiyoruz. 53 bin muhtar 70 milyonu temsil ediyor. Ben öyle güzel yerlerde toplantılar yaptım ki, inşallah bu çağrımı değerli siyasi iradeler değerlendirecektir. Yerel seçimlere kadar bu bizim gündemimizdedir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 13:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?