4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Muhtarlar 'Özel İdare'den memnun

MUHTARLARIN YÜZDE 85'İ 'ÖZEL İDARE'DEN MEMNUN

İl Özel İdaresi Kalite Yönetim Birimi'nce köy muhtarlarıyla yapılan anket sonuçlarına göre, muhtarların Özel İdare çalışmalarından yüzde 84,5 oranında memnun oldukları ortaya çıktı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil Karanfil, İl Özel İdaresi Kalite Yönetim Birimi'nce ilki gerçekleştirilen ve bundan sonraki yıllarda da devam ettirilmesi planlanan "Samsun İl Özel İdaresi, 2010 Yılı Köy Muhtarları Memnuniyet Araştırması"nın sonucuna yönelik açıklamada bulundu. Özel İdarelerin 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu kapsamında belirlenen görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesinde köy muhtarları ile birebir çalışma içinde olduklarını ifade eden Karanfil, "Samsun İl Özel İdaresi

kalite politikasında da vurgulanan vatandaş memnuniyeti ve sürekli iyileştirme çalışmaları kapsamında köy muhtarlarının memnuniyeti, görüş, eleştiri ve yorumları bizim için önemlidir. Bu sebeple ilki gerçekleştirilen ve her yıl tekrarlanacak olan 'Köy Muhtarları Memnuniyet Anketi' uygulanmıştır" dedi.

Köy muhtarlarının Samsun İl Özel İdaresi hakkındaki düşüncelerini öğrenmek amacıyla uygulanan anketle; muhtarların köylerde yapılan yol, su, imar, kanalizasyon çalışmalarındaki memnuniyetlerini, beklentilerini, taleplerini ve sıkıntılarını tespit etmek istediklerini kaydeden Karanfil, "Aynı zamanda ilçelere göre bu beklentilerin değişkenlik gösterip göstermediğinin sonuçlarını araştırmak istedik. 17 ilçenin tamamının köy muhtarlarının değerlendirildiği anket araştırmasında muhtarlar, ilçenin muhtar

yoğunluğuna göre seçilmiştir. Yani ilçelerin büyüklük ve dağılımına göre yüzde 24'ü ile yüzde 53'ü arasında anket yapılmıştır. Ortalama olarak ise muhtarların yüzde 30'una (290 muhtar) anket düzenlenmiştir" diye konuştu.

YÜZDE 84,5'İ MEMNUN

Karanfil, köy muhtarlarına yapılan anketin sonucunda muhtarların Özel İdare çalışmalarından genel anlamda yüzde 84,5 oranında memnun olduklarını söyledi. Yüzde 84,5'lik memnuniyetin önemli bir başarı olduğunu savunan Karanfil, "Bu sonucu yüzde 100 yapmanın çabası içindeyiz. Samsun İl Özel İdaresi olarak hızlı ve güvenilir hizmetin temeli planlama, takım çalışması, iletişim ve eğitim olduğuna inandık ve İlçe Özel İdareleri ile yetkileri paylaşarak da büyümemizi hızlandırdık" şeklinde konuştu.

"2005 yılında çıkarılan 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu'nun yeni ve modern yönetim anlayışına uygun Özel İdare yapılanmasını ve kurumsallaşmasını gerçekleştirdik" diyen Karanfil, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Samsun İl Özel İdaresi olarak kanunlarla belirlenen mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçların karşılanmasında öncelikli alanları belirlemek, bütçenin önemli bir kısmını bu alanlara tahsis etmek ve tüm hizmetleri eşitsizlik ve adaletsizlikleri ortadan kaldırarak demokrasiyi güçlendirecek

şekilde kaliteli, verimli ve etkili bir şekilde halkın yararına sunma misyonuyla çıktığımız yolda Atatürk'ün şehri olan Samsun'un doğal, tarihi ve kültürel yapısıyla yaşanabilir ve sürdürülebilir bir 'marka kent' olması için, sınırlı kaynaklarıyla hizmet vererek maksimum faydayı üretmek ve bu açıdan bölge illeri ve hatta ülkeleri arasında bir numaralı kurum olma vizyonuyla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda köy muhtarlarımıza yaptığımız 23 soruluk anket çalışmamızla misyonumuza ve vizyonumuza

ne kadar ulaşabilmiş olduğumuzu bir nebze de olsa görme imkanı bulmuş olduk."

Anket çalışmasının Samsun İl Özel İdaresi öz kaynaklarıyla yapıldığının da altını çizen Karanfil, "Araştırmanın herhangi bir sponsoru bulunmamaktadır. Anket formlarının hazırlanması, çoğaltılması Samsun İl Özel İdaresi'nin kaynakları, uygulanması ise yine Samsun İl Özel İdaresi'nin kendi insan kaynakları ile sağlanmıştır" açıklamasında bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, yapılan ankette köy muhtarlarına "Samsun İl Özel İdaresi'nden Genel olarak memnun musunuz?", "Samsun İl Özel İdaresi personelinin konusuna hakim olmasından memnun musunuz?", "Samsun İl Özel İdaresi denilince aklınıza ilk gelen kelime nedir?" gibi sorular sorulduğunu da sözlerine ekledi.

MUHTARLARIN YÜZDE 85'İ 'ÖZEL İDARE'DEN MEMNUN
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 14:04:04
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 14:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?