2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Muhtarlardan kara liste iddiası

MUHTARLARDAN 'KARA LİSTE' İDDİASI

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 3 ayrı derneği bulunan muhtarların tek çatı altında toplanmasını isteyen kaymakam ile buna yanaşmayan muhtarlar karşı karşıya geldi.

Vezirköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Alaattin Göçmen, derneğine üye olan muhtarların kara listeye alındığını iddia ederken, İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu ise, "Dernekler birleşip tek çatı altında birleşinceye kadar hiçbir dernek başkanının taleplerini dikkate almayacağım" dedi.

Vezirköprü'de üçüncü muhtar derneği olarak bir ay önce kurulan Vezirköprü Muhtarlar Derneği'nde yönetim kurulu bir toplantı yaptı. Dernek binasında yapılan toplantıya Başkan Alaattin Göçmen ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Son günlerde derneklerine üye olan muhtarların devletin verdiği bir takım hizmetlerden yararlanamayacaklarını beyan ederek çelişki içinde kaldıklarını söyleyen Alaattin Göçmen, "Derneğimizin kuruluş amacı birlik ve beraberliği sağlamaktır. Derneğimizin ilk kurulma aşamasında birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Kaymakamımız, daha sonra bir takım arkadaşlarımız birlik ve beraberlikte olmama veya bu yeni kurulan derneğe üye oldukları takdirde devletin verdiği bir takım hizmetlerden yararlanamayacaklarını beyan ederek çelişki içinde kaldı. Ama biz buna rağmen birlik ve beraberliği sağlama adına çoğunluk bir güç olarak bir araya geldik.

Bundan sonra sadece kendi adamı olan veya işini gördürebilen, öbür tarafta bir takım hizmet alamayan muhtar arkadaşlarımız için de burada güç birliğine gitme zorunluluğumuz var ve bu güç birliğinden ne olursa olsun bütün köyler kendi hakkını almalı. Şu anda belki yolu olmayan, belki su sıkıntısı olan, kanalizasyon sıkıntısı olan nice muhtarlarımız var. Onun yanında hizmeti belki de 2 kat fazla alan muhtarlarımız ve köylerimiz var. Nitekim onlar da bizim köylerimiz. Ama biz istiyoruz ki mutlaka eşit bir dağılım olsun, herkes hizmetini alsın. Herkes rahat bir şekilde yaşam sistemine kavuşsun. Yani birileri birtakım hizmetler alırken, bazı köylerimiz greyder bile alamazken, 20-22 muhtarımızın ismi kara listeye alınarak 'bu köylere hizmet verilmeyecek' gibi anlatımlar bizi üzüyor. Biz ne olursa olsun ayaklarımızın üstünde mutlaka duracağız. Bizi kimsenin kullanmaya hakkı yok. Vezirköprü olarak da kullanılmayacağız ve hakkımızı her yerde arayacağız" diye konuştu.

KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA

İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu da konuyla ilgili olarak, "Biz hizmetlerimizi derneklere göre yapmıyoruz. Dernekler birleşip tek çatı altında birleşinceye kadar hiçbir dernek başkanının taleplerini dikkate almayacağım. Vezirköprü'de dernekleri tek çatı altında toplamanın Vezirköprü'nün menfaatleri açısından iyi olacağını düşünerek birleştirmek istedim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:08:03
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 17:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?