6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Muhtarlardan Yılmaz'a destek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, merkez mahalle muhtarlarına şehrin muhtelif yerlerinde yürütülen çalışmaları gezdirdi.

Samsun Merkez Mahalle Muhtarları Derneği tarafından Amisos Kafe'de organize edilen kahvaltıda Başkan Yılmaz, muhtarlarla bir araya geldi. Kahvaltından sonra Büyükşehir Belediyesi'ne ait çift katlı otobüsle şehrin muhtelif yerlerine gezi düzenlendi. Başkan Yılmaz, gezide, devam eden ve biten çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirdi.

Geziye, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Kurupelit Belediye Başkanı Turan Çakır ile Samsun Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ile çok sayıda merkez mahalle muhtarları katıldı.

Samsun Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın sonuna kadar yanında olduklarını belirterek, "Başkan Yılmaz'a sonuna kadar destek vereceğiz. Her zaman onun yanında olacağız. Şimdiye kadar yaptığı projelerin de arkasındayız" dedi.

Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un sadece Karadeniz'in değil, Türkiye'nin yıldızı ve parlayan şehirlerinden birisi olduğunu belirtti. Samsun'un 7-8 sene içinde bu çalışma temposunu devam ettirdiği taktirde sadece Karadeniz Bölgesi'nin değil, Türkiye'nin en gelişmiş 10 şehri içerisinde yerini alacağını söyleyen Yılmaz, "Şehrin alt yapısını, sosyal donatı alanları, kentsel değişimlerini ile kültürel ve sanatsal alanları ile şehri geleceğe taşıyoruz. Sağlığa ve eğitime dayalı projeleri ile ulaşıma dönük projelerini tümünü bitirmiş ve sahip olduğu doğal güzellikleri ile güzel sahil kenti olmanın özelliği ile Türkiye'nin en güzel, en modern ve gelişmiş 10 şehrinden biri olmaması için hiç bir neden yok. Sadece bizim biraz daha gayretli, biraz daha çalışmamız lazım” diye konuştu.

Tek amaçlarının Samsun'u geleceğe taşımak olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Bir program koyduk önümüze, programa göre bir Samsun resmi ve modeli çiziyoruz. Bu model söylediğim gibi önümüzdeki 7-8 yıl içinde Türkiye'nin iddia etmiş ve yakalamış olan, başka kentlerin de yakalamaya çalıştığı bir profil bir model. O model, insanların gencinin yaşlısının, çocuğunun her kademede ki her gelir seviyesindeki hayatını kolaylaştırmış bir şehir, eğitimlisinin, eğitimsizin başka kentlerde bulamadığı hayatını kolaylaştırdığımız bir şehir."

Başkan Yılmaz, Batı Park'ta devam eden rekreasyon çalışmaları, Doğal Taş Elemanları Üretim Tesisleri, Asfalt Üretim Tesisleri, Huzurevi, 2. Bulvar yolunu muhtarlara gezdirdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 23:00:09
Güncelleme :18 Ekim 2008 Cumartesi 23:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?