2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Mutlu çalışan müşteriyi mutlu ediyor

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekler Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri ve Yönetim Danışmanı Yaşar Bıyıklı, işletmelerin çalışanlarını memnun etmeden, onlar aracılığı ile mal ve hizmet sunduğu müşterilerini memnun etmesinin imkansız olduğunu söyledi.


Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve KASİF işbirliği ile Samsun'da işletme yöneticilerine 'Çalışanların Motivasyonunu Artırma Teknikleri' konulu seminer verildi. KASİAD Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve 4 saat süren semineri, KASİF Genel Sekreteri ve Yönetim Danışmanı Yaşar Bıyıklı verdi.
Bir insanın zamanı ve işinin satın alınabileceğini ama inisiyatifini, adanmış kalplerini ve yürekten işe bağlanabilmesinin satın alınamayacağını dile getiren Bıyıklı, morali bozuk, her an işten atılma endişesi içinde veya kalma ile gitme arasında kararsız bir halde çalışan personelden fayda beklenemeyeceğini kaydetti. İşletme sahiplerinin birinci görevinin, şirket çalışanlarının moral ve motivasyonlarını yükseltmesinin şart olduğunu ifade eden Bıyıklı, moral ve motivasyonu yüksek olan personelin, daha
yüksek bir kapasite ile çalışacağını, işletmeye bağlılığının artacağını, böylece işletmenin daha az maliyetle daha yüksek kara ulaşacağını vurguladı. "Takdir etmek ve ödüllendirmek insanları daha fazla çalışmaya teşvik edecek en temel motivasyon araçlarından birisidir" diyen Bıyıklı, "İşletmelerin en büyük sermayesi çalışanlarıdır. Bu nedenle çalışanlarını memnun etmeyen işletmeler, müşterilerini asla memnun edemez. Günümüzde işletmelerin en gözde sermayesi çalışanları, yani insan kaynağıdır. İnsankaynağının değerini bilen ve insana yatırım yapan şirketlerin kazançları artmaktadır" dedi.


Ödüllendirme konusuna da değinen Bıyıklı, "Ödüllendirme deyince herkesin aklına maaş artışı, ikramiye gibi maddi ödüller gelmekte, manevi ödüller ise unutulmaktadır. Maddi ödülleri her işletme her zaman uygulayamaz. Halbuki manevi ödüllerin de en az maddi ödüller kadar, bazen ondan da fazla tesiri vardır. İşletmeler başarıyı ödüllendirmekten vazgeçmemeli, özellikle manevi ödüllerle çalışanlarının motivasyonunu artırmalıdır" şeklinde konuştu.
Bıyıklı, çalışanla iyi diyaloglar kurulmasının önemine de değindi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 16:54:42
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 19:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Harun DAL IP: 188.3.124.xxx Tarih : 7.03.2011 22:50:22

Bıyıklı, "Ödüllendirme deyince herkesin aklına maaş artışı, ikramiye gibi maddi ödüller gelmekte, manevi ödüller ise unutulmaktadır. Maddi ödülleri her işletme her zaman uygulayamaz. Halbuki manevi ödüllerin de en az maddi ödüller kadar, bazen ondan da fazla tesiri vardır. İşletmeler başarıyı ödüllendirmekten vazgeçmemeli,  özellikle manevi ödüllerle çalışanlarının motivasyonunu artırmalıdır" ZAMAN İNSANI DEĞİŞTİRİYOR...