6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Müzenin idari binası yıkıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi sahil yolu düzenlemesi çalışmaları kapsamında projesi süren Protokol Yolu üzerindeki İl Müze Müdürlüğü'nün idari binası ile lojmanı yıkıldı. 

'Sahil Yolu Projesi' kapsamında sahil güzergahındaki kütlerin kaldırılması ve çevre düzenlemesinin yapılması, halkın denizle kucaklaşmasının sağlanması için Büyükşehir Belediyesi'nce çalışmalar sürdürülürken, Cumhuriyet Meydanı ile sahil arasındaki protokol yolu çalışması kapsamında Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin bulunduğu alandaki Müze Müdürlüğü idari binası ve lojmanı yapılan anlaşma gereği yıkıldı. İdari bina eski Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin anında bulunan eski Atatürk Müzesi'ne taşındı. 

Yol genişletme çalışmaları kapsamında aynı güzergahta daha önce bir çok binanın yıkımı gerçekleştirilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçmişte şehrin önüne konulan kütlelerin kaldırılmaya çalışıldığını, bu çalışma kapsamında kamu kuruluşlarına ait çeşitli binaların da yıkıldığını söyledi. Protokol Yolu yapımı için yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Yılmaz, "Güzergahta bulunun müzeye ait idari binanın yıkılması gerekiyordu. Yapılan girişimler sonucu uzlaşma sağlandı ve binanın yıkımını gerçekleştirdik" dedi. 

Çalışmalar kapsamında güzergahta çeşitli binaların da yıkımının gerçekleştirileceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 17:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?