2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Müzik ile yabancı dil öğreniyorlar

MÜZİK İLE YABANCI DİL ÖĞRENİYORLAR

Almanya Buluşma Noktası ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Bölümü'nün ortaklığıyla OYDEM amfisinde gerçekleştirilen "Jens Krüger ile Öğretmenler ve Öğrenciler Semineri" akademik personel ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Almanya'da müzik öğretmenliği yapmakta olan ve akordeon enstrümanını kullanan Jens Krüger, yabancı dil eğitiminde müziğin önemini akordeon ezgileriyle anlatarak izleyenlere doyumsuz anlar yaşattı. Derste kullanılan şarkılara ait sözlerin ve konuyla ilgili ek materyallerin katılımcılara verilerek müziğin çok yönlü kullanımının sağlandığı ve ders sırasında o şarkının sözleri ve telaffuzu hakkında çalışılabildiği bir disiplin olan bu yöntemin parolası "Çünkü şarkı söylemek eğlenceli!"

Evrensel bir dil olan müziğin dil öğreniminde kullanılmasının çok kullanışlı bir yöntem olduğunu savunan Krüger, bu yöntemle öğrencilerin eğlenerek öğrenmenin tadına varacağını vurguladı. Etkinliğe katılan Eğitim Fakültesi öğrencilerine akordeonuyla mini bir konser de veren Krüger, yoğun bir ilgi ve alkışlar arasında müziğin gizemli büyüsünü üniversitemize taşıdı.

MÜZİK İLE YABANCI DİL ÖĞRENİYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 10:55:03
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 14:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?