4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Naylona savaş açtılar

NAYLONA SAVAŞ AÇTILAR, KESEKAĞIDI YAPIMINA BAŞLADILAR

Atakum Kent Konseyi Kadın ve Sosyal Yaşamı Destekleme Grubu üyeleri, naylon poşetler yerine kesekağıtlarının kullanılması ve Atakumluların bu doğrultuda bilinçlendirilmesi için kesekağıdı yapımına başladı.

Naylona savaş açan Atakum Kent Konseyi Kadın ve Sosyal Yaşamı Destekleme Grubu üyesi kadınlar, tutkal ve bir miktar kağıt ile yaptıkları kesekağıdının yapımının çok kolay ve yapım giderinin de yok denecek kadar az olduğunu belirttiler. Naylonun zararlarından korunmak için böyle bir girişim içinde bulunduklarını belirten grup üyesi kadınlar, "Yaptığımız poşetleri biz günlük hayatımızda hemen her alanda kullanacağımız gibi, etrafımızdaki insanların kullanması için de çaba göstereceğiz. Onları kesekağıdı yapma ve kullanma konusunda teşvik edeceğiz" dediler.

Kesekağıdının naylon poşetlere oranla daha temiz ve insan sağlığına zararsız olduğunu belirten Atakum Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Erkan, "Hanımlarımızın bu davranışını destekliyorum. Kesekağıdı kullanımı temiz ve sağlıklı olduğu kadar ekonomiktir. Biz bu işin öncüleri olmak istiyoruz. Kesekağıdı kullanım alışkanlığının etrafımızdaki insanlardan başlayarak bütün Atakum'a yayılmasını istiyor ve arzuluyoruz" diye konuştu.

NAYLONA SAVAŞ AÇTILAR, KESEKAĞIDI YAPIMINA BAŞLADILAR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 16:15:01
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 19:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?