2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Nevruz, coşku içinde kutlandı

Samsun'daki nevruz kutlamalarında Vali ve Garnizon Komutanı ateşin üstünden atladı, polis ise vatandaşla yumurta tokuşturdu.

Samsun Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Türk Ocağı Samsun Şubesi'nin işbirliğiyle örnek nevruz kutlaması yapıldı. Türkler tarafından çok eski tarihlerden itibaren kutlanan ve genelde 'yeni gün' olarak adlandırılan, Osmanlı döneminde 'bahar bayramı' ve 'yeni yılın başlangıcı' olarak kutlanan Nevruz kutlamaları Samsun'da Sahil Yolu'nda gerçekleştirildi.

Nevruz ateşinin yakılmasının ardından Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, vali yardımcıları, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kurmay Kd. Albay İlyas Koçak, emniyet teşkilatı mensupları, kumu kurum ve kuruluş temsilcileri ilk önce ateşin üstünden atladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde eğitim gören Türk cumhuriyetlerinden gelen onlarca öğrencinin de katıldığı etkinlikte renkli görüntüler yaşandı. Yumurta tokuşturmada vatandaşlar çevre güvenliğini alan Çevik Kuvvet Polisleri'yle yarıştı. Polisle vatandaşlar özellikle çocuklar yumurta tokuşturdu. Halk ve devlet etkinlikte
kaynaşma örneği sergiledi.

Yarışmalar bölümünde ağızda yumurta taşıma, çuvalla koşu ve halat çekme oyunları gerçekleştirildi. Çekişmeli geçen yarışlarda kimi düştü, kimi yumurtayı taşıyamadı, halatta ise güç sınandı.

Vali Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Yıldırım ve diğer davetliler demir dövdü, halkoyunu gösterileri sergilendi. Yarışmalarda dereceye girenleri ödülleri ise protokol üyeleri tarafından verildi.

Coşkulu geçen kutlamalar, etli pilav ikramı ve halk konseriyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?