5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Nikahsız yaşayan 39 çift evlendirildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, nikahsız yaşayan 39 çifti, nikah ve düğün töreni yaparak resmen evlendirdi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği nikah töreni öncesi Fatma-Hasan Kefeli Parkı'nda toplanan gelin ve damatlar, 3 adet gezi otobüsü üzerinde yaklaşık bir saat şehir turu atarak eğlendi. Doğu Park Amfi Tiyatrosu'na kadar oluşturan konvoy sonrası 39 çift, törene katılan vatandaşların alkışları eşliğinde tören alanında yerlerini aldı. Nikah törenine, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş ve yüzlerce vatandaş katıldı. 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 39 çifti temsilen 3 aydır beraber dini nikahla yaşayan Nurcan ve Dilaver Demirtaş çiftinin nikahını kıydı. Gelin ve damadın şahitliğini Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe ve İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan yaptı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu evlilik cüzdanını damada verdi. Havai fişek gösterisinin ardından protokolle birlikte düğün pastası kesildi. Pasta kesiminin ardından gelin ve damatlar dans etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın çiftlere altın hediye ettiği törende ayrıca çekilişle değişik hediyeler dağıtıldı. Gelin ve damatların arasında çocukları, hamile ve engellilerin olması dikkat çekti. Törende, sanatçılar Kibariye ve Sami Aksu sahne aldı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 23:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?