6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Nisan yağmurları iyi geldi

Nisan yağmurları, Çarşamba ve Bafra ovalarında buğday eken çiftçilerin yüzünü güldürdü. Kuraklık nedeniyle geçen yıl buğdayda yaşanan verim azlığının bu yıl yaşanmayacağı bildirildi.


Türkiye'nin en önemli iki ovasına sahip Samsun'da nisan yağmurları çiftçilerin yüzünü güldürdü. Bir haftadır devam eden nisan yağmurlarının topraktan yeni çıkan buğday filizlerine iyi geldiği belirtildi. Kuraklık nedeniyle geçen yıl başta buğday olmak üzere birçok üründe verim azlığı yaşandığını ifade eden Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, Nisan yağmurlarının, buğday ekili alanlara iyi geldiğini vurguladı. Çarşamba Ovası'nda kuraklıktan buğdayın olumsuz etkilendiğini ve yüzde 30 ila 35 arasında verim düşüklüğü yaşandığını kaydeden Güngör, son yağan yağmurlarla buğdaydaki verimin artacağını dile getirdi. Yağışların Mayıs ve Haziran ayında da devam etmesi halinde yazlık ürünlerde verimin daha da artacağını kaydeden İsmail Güngör, "Son yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü. Toprağa gübre gibi geldi. Çiftçimiz ekonomik zorluklar nedeniyle, buğdayı güçlükle ekebilmişti. Bu yılında kurak geçeceğini tahmin eden ve kara kara düşünen çiftçimizin imdadına yağışlar yetişti" dedi.


Kavun üreticisi Mustafa Özdağ ise yağmurların toprağa bereket getirdiğini belirterek, bu yıl kavun üretiminde artış beklediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 15:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?