2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Nüfus müdürlüklerinde izdihan

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 'nüfus cüzdanında TC kimlik numarası olmayanların oy kullanamayacağı' yönündeki kararının ardından vatandaşlar, TC numaralı kimlik alabilmek için nüfus müdürlüklerine akın etti.

Sabahın erken saatlerinde nüfus müdürlüklerine gelen vatandaşlar, 29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanabilmek için TC kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını almaya çalıştı. Sıramatikten numara alan vatandaşlar binli rakamlara ulaştı.

Günlük ortalama 100 ila 200 kişinin işleminin yapıldığı nüfus müdürlüklerinde sayı 3 bine kadar ulaştı. Nüfus müdürlüğünde uzun kuyruklar oluştu, bazı vatandaşlar kalabalıktan bunalarak nüfuz cüzdanını değiştirmekten vazgeçti. TC kimlik numarası olmayanların oy
kullanamayacağını öğrenen vatandaşların taleplerini karşılamak için nüfus müdürlükleri 30 Mart Pazartesi gününe kadar hafta sonları da açık tutularak hizmet verecek.

TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı almak isteyen vatandaşların 6 ay içerisinde çekilmiş 2 fotoğraf ve muhtardan nüfus talep belgesi ile nüfus müdürlüklerine başvurması gerekiyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 12:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?