6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

O sürücü tahliye oldu

Samsun'da ölümlü kazaya karıştığı için tutuklanan, belden aşağısı tutmadığı için ellerinin üzerinde yürümek zorunda kalan, ehliyetsiz ve 238 promil alkollü sürücü, yargılandığı mahkeme tarafından tahliyesine karar verilerek serbest bırakıldı.

Samsun'un Canik ilçesinde 2.5 ay önce meydana gelen trafik kazasında belden aşağısı tutmadığı için ellerinin üzerinde yürüyen, ehliyetsiz ve 230 promil alkollü olan 3 çocuk babası Hasan K.’nin (42) kullandığı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Hasan Nogay'a (69) çarpmıştı. Kazada kendisi de yaralanan otomobil sürücüsü Hasan K. ile Nogay, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Tedavisinin ardından 11 gün önce Samsun Adliyesi'ne sevk edilen Hasan K., savcı tarafından tutuklanması için nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Ancak nöbetçi mahkeme Hasan K.'yi adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Hasan K.'nin otomobille çarptığı Hasan Nogay ise kazadan bir hafta önce tedavi altında bulunduğu hastanede hayatını kaybetti. Yayanın ölmesi üzerine Hasan K. hakkında yakalama müzekkeresi çıkartıldı. Samsun'un Tekkeköy ilçesinde ikamet eden Hasan K., 2 ay önce yeniden gözaltına alındı ve bu kez çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Hasan K., çıkarıldığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadede ağrıyan dişine rakı döktüğü için alkollü çıktığını ileri sürdü.

Taksirle ölüme sebep olmak suçundan tutuklanan Hasan K.'nin Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına devam edildi. Hasan K., mahkemede verdiği ifadede pişman olduğunu söyledi. Hasan K.'nin avukatı Yalçın Kormaz ise, hazırlık soruşturmasında birinci derece kusurlu olanın ölen kişi olduğunu ileri sürerek, "Sanık Hasan K. yüzde 80 oranında sakattır. Cezaevi koşullarında yaşaması zordur. Tutuklulukta geçen süre ile sabit ikamet sahibi oluşu nazara alınarak tutuksuz yargılanmasını, aksi halde adli kontrol hükümlerinin uygulanarak serbest bırakılmasını talep ediliyoruz" dedi.

Müdahil avukatı Kerami Gürbüz ise, "Kazaya sebep olan sanığın daha önce de benzer bir olaya neden olması, kazanın toplumda infial uyandırması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz. Hazırlık soruşturmasında mütevefanın birinci derecede kusurlu oluşunu kabul etmiyoruz. Tanık anlatımından sonra kusur durumu değişecektir" diye konuştu.

Hakim, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu itibarıyla tutuklu olarak yargılanan özürlü Hasan K.'nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2012 Salı 14:48:59
Güncelleme :17 Temmuz 2012 Salı 15:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?