6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Obama ailesine seccade

Samsun'da el sanatları öğretmeni Nazife Çelebi, seçim döneminde Müslüman olduğu iddia edilen ABD Başkanı Barack Obama için seccade, eşi Michelle Obama için ise yemeni ile Osmanlı yeleği hazırladı.


Eski ABD Başkanı George Bush'un başkanlık koltuğunu bırakmasının ardından Obama'nın başkan olması dünyanın birçok noktasında sevinçle karşılanırken, Türkiye'den de ilginç hediyeler gönderiliyor. Seçim döneminde Başkan Obama'nın Müslüman olduğu yönündeki iddialar dünya gündemine otururken, buna göre de hediyeler hazırlanıyor.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü'nden emekli el sanatları öğretmeni Osmanlı el sanatları uzmanı Nazife Çelebi, yeşil renkte Osmanlı dönemine ait figürlerin olduğu ve o dönemde kullanılan şekliyle seccade tasarladı. ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'yı da unutmayan Çelebi, özel kumaşa işlenmiş iğne oyalı yeşil renkli yemeni ile, yine Osmanlı dönemine özgü, bayanların giydiği üzeri figürlerle işlenmiş el emeği göz nuru yelek hazırladı.


Dünyada barış, Türk kültürünün tanıtılması amacını taşıyan ve hazırlanması 10 gün süren hediyeler, Büyükelçilik aracılığıyla ABD Başkanı Barack Obama'ya ulaştırılması planlanıyor. Samsun'da el sanatları öğretmeni Nazife Çelebi, hazırladığı el sanatlarının tümümün özel tasarım olduğunu, kumaşlarının özel, işlemelerinin Osmanlı dönemine ait figürler olduğunu kaydetti. Obama'nın Müslüman olduğu yönündeki iddialar üzerine seccade hazırladığını ve başkanın eşini de unutmadığını belirten Çelebi, hediyelerin Başkan Obama'ya ulaşmasını beklediğini ve dünyada barışın sağlanmasını temenni ettiklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 11:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?