6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ödenek tartışması

Samsun İl Genel Meclis toplantısında üç ayrı ödeneğin tenzil edilmesi tartışmalara yol açtı.


İl Genel Meclisi toplantıları, ağustos ayı 5. bileşimi ile sona erdi. İl Genel Meclis Başkanı Necati Demir başkanlığında gerçekleştirecek toplantıda İlkadım İlçesi İnsan Hakları Kurulu'na Hacı Yavuz, Canik'e Reşat Keleş, Atakum İlçesi'ne ise Hikmet Yeşilyurt seçildi. Davut Albayrak, Canik ilçe üyeliğini "Ben İlkadım'da oturuyorum" diyerek kabul etmedi.


Toplantıda 3 ayrı ödeneğin tenzil edilerek başka alanlarda kullanılması gündem konusu oldu. İl Sağlık Müdürlüğü'nün Telsiz Ağı Projesi'nde bulunan 280 bin YTL'nin, ileride Toplum Sağlığı Merkezi yapılacak olan sağlık ocaklarına aktarılması yönündeki komisyon raporu okundu. İl Özel İdaresi Alt Yapı Daire Başkanlığı'nın Kuruçay Köprü Yapımı Projesi tertibinden 200 bin YTL tenzil edilerek Vezirköprü Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktarılması, İl Özel İdare Alt yapı Daire Başkanlığı'nın Parke Tesisi Kurulması tertibindeki ödeneğin hazır kilitli parke taşı satın alınabilmesi için ödenek olarak aktarılması yönündeki komisyon raporları okundu.


CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin, planlamaların zamanında doğru yapılmasının ne kadar önemli olduğunu, ödenek değişikliği yapılacaksa, daha uygun yerlerde kullanılması gerektiğini kaydetti. AK Parti'li Yaşar Bucan, Kurçay Köprü Yapımı Projesi'ni örnek göstererek, zamanda proje ile ilgili komisyonda görev aldıklarını ve ödeneği kendilerinin zamanında istediğini, şimdi ödeneğin oradan çekilmesiyle sanki zamanında yanlış yönlendirme yaptıkları yönünde bir hisse kapıldıklarını dile getirdi. Projenin Alaçam, Vezirköprü, Yakakent ve Bafra ilçelerini birbirine bağlayacağını ve çok önemli olduğunu dile getiren Bucan, ödeneğin tüm ilçelerin hakkı olduğunu, para çekilecekse ilçelere adil bir şekilde pay edilmesi gerektiğini kaydetti.


Muharrem Ceylan, meclis üyelerini genel görüşüne başvurulması gerektiğini ifade etti. Diğer meclis üyeleri ödeneklerin acil ihtiyaç olan yapımı gibi çalışmalara aktarılmasında yarar olacağını kaydetti. İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, ödenek aktarılmasıyla yürütülecek projeler ve gerekçeleri hakkında bilgi verdi. Gündem maddeleri komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi. 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 17:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?