2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Odun ve kömür depolarına denetim

CANİK'TE ODUN VE KÖMÜR DEPOLARINA SIKI DENETİM

Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan odun ve kömür depolarını denetledi.

Havaların soğumasıyla birlikte ilçe genelinde odun ve kömür satışlarına rağbet olması Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Canik'te bulunan odun ve kömür depolarını tek tek gezen ekipler, satışı yapılan odun ve kömürleri kontrol etti. Özellikle vatandaşların kışlık yakacaklarını temin ettikleri odun ve kömür depolarında kullanılan baskülleri kontrol eden ekipler, ölçü aletlerinin kilogram ayarlarının doğru olup olmadığına baktı. Yapılan denetimlerde işyeri ruhsatları, kömür torbalarının gramajı, kaçak kömür olup olmadığı ve satılan kömürlerin çevre ve orman il müdürlüğü lisanslı olup olmadığı gibi daha birçok konuda ince eleyip sık dokuyan ekipler, vatandaşların mağdur edilmemesi için gerekli tedbirleri alıyor. Ayrıca hava kirliliğine yol açan kaçak kömür satışının engellenmesi için işyeri sahipleriyle bire bir görüşen ekipler, bunun bir suç olduğunu ve böyle bir durumda karşılaştıkları halde uygulanacak cezai yaptırımlar hakkında işyeri sahiplerine bilgi verdi.

Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay konuyla ilgi yaptığı açıklamada, bu tür denetimleri kış ayları boyunca periyodik bir şekilde yapacaklarını belirterek, "Belediyemiz zabıta ekipleri ilçemiz genelinde bulunan odun ve kömür depoları kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Kalitesiz kömür satışının engellenmesi ve satışı yapılan odun ve kömürlerin eksik kilogramda satılarak vatandaşın mağdur edilmemesi için çalışan ekiplerimiz denetim yaptıkları işyerlerinde standartlardan ödün vermiyor. İlçemizde kömür satışı ve dağıtımı yapılan yerlerde kaliteye önem veriyoruz. Çünkü kış aylarında yakılan kalitesiz kömürler hava kirliliğine yol açmakta ve sağlık açısından sakıncalı durumların ortaya çıkmasına sebebiyet vermekte" dedi.

Yapılacak denetimlerde kimseye taviz verilmeyeceğini ifade eden Erbay,"Kurallara uymayan işyerlerine önce uyarıda bulunan ekiplerimiz kendilerine verilen süre içerisinde eksiklerini gidermedikleri takdirde cezai müeyyide de bulunmaktadır. Çalışmalarımız özverili bir şekilde devam edecek" diye konuştu.

CANİK'TE ODUN VE KÖMÜR DEPOLARINA SIKI DENETİM
CANİK'TE ODUN VE KÖMÜR DEPOLARINA SIKI DENETİM
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 14:08:05
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 15:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?