6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Odyoloji Kongresi başladı

"4. Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi" Samsun'da başladı.


Odyoloji, Konuşma ve Ses Bozukluğu Uzmanları Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi KBB ABD Odyoloji Konuşma ve Ses Bozuklukları Ünitesi'nin birlikte düzenlediği "4. Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.


Kongreye OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Amerika Birleşik Devletleri Odyoloji Konuşma ve Ses Bozuklukları Kongre Başkanı Prof. Dr. Jack Katz, Kaliforniya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Santa Barbara ve Prof. Dr. Janis Costello Ingham, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongre Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Güven ve bazı öğretim görevlileriyle birlikte öğrenciler katıldı.


Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongre Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Güven, bu kongrenin odyoloji ve konuşma bozuklukları uzmanları için çok önemli olduğunu, bu bilim dalının, Türkiye'de eski bir tarihinin olmadığını ve yaklaşık 40 yıldır odyoloji ve konuşma bozukluğu uzmanlığının hastanelerde yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Ayşegül Güven, "Bundan önce hep büyük şehirlerde yapılan bir kongreydi. Üniversitemiz açısından Samsun'da olması çok önemli. Bu kongrede dünya çapında çok değerli uzmanlar katılıyor.


Onların bizimle bir araya gelmeleri ve mesleklerindeki deneyimlerini bizlerle paylaşıyor olmaları çok güzel. Biz inanıyoruz ki, çok anlamlı bir bilgi alışverişi olacak" dedi.


OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, odyoloji uzmanlığının kendileri için özellikli bir alan olduğunu, 3 gün sürecek bu kongrenin üniversitelerinde yapılmasının kendileri için bir onur olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hüseyin Akan, bu kongrenin verimli geçeceğine ve çok yararlı olacağına inandığını da belirtti.


Kongrede söz alan Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Ana Bilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Erol Belgin, odyoloji ve konuşma bozuklukları uzmanlığının Türkiye'de 41 yıllık bir geçmişi bulunduğunu, çok yeni ve geç gelen bir meslek olduğunu söyledi. Yılda sadece 2-3 bin işitme engellinin topluma katıldığı Türkiye'de öğretim görevlilerinin şu anda sayılarının 124 olduğunu ve ABD'de 40 bin olan sayıyla kıyaslandığında arada büyük bir uçurumun olduğunun görüldüğünü vurguladı.


Konuşmaların ardından meslekte 25. yılını dolduran öğretim görevlilerine, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Ana Bilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Erol Belgin tarafından plaket verildi. Kongrede sunulan Karadeniz yöresi halk dansları gösterisi ise toplantıya renk kattı. Kongre, 16-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Zeynep Fatma AYTEKİN IP: 78.176.176.xxx Tarih : 18.12.2008 21:30:33

Keşke ben de o kongrede olabilseydim..Eminim muhteşem olmuştur.