6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Odyoloji Kongresi sona erdi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "4. Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi" sona erdi.

Odyoloji, Konuşma ve Ses Bozukluğu Uzmanları Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB ABD Odyoloji Konuşma ve Ses Bozuklukları Ünitesi'nin birlikte düzenlediği "4. Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi"nin son oturumu bugün yapıldı. 16-18 Ekim tarihleri arasında yapılan kongreye 170 bilim adamı katıldı.

Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongre Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Güven, kongrede çok çeşitli deneyimlerinin olduğunu, yurt içinden 27 konuşmacı, yurt dışından Amerika Birleşik Devletleri Odyoloji Konuşma ve Ses Bozuklukları Kongre Başkanı Prof. Dr. Jack Katz ve Kaliforniya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Janis Costello Ingham'ın, odyoloji ve konuşma bozukluklarıyla ilgili çok önemli bilgiler verdiklerini söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin adını duyurmak açısından çok verimli bir konferans olduğunu belirten Güven, "Bundan önce 3 kongrenin büyük şehirlerde yapılıp 4.'sünün Samsun'da yapılması bizim açımızdan çok büyük bir başarı. Üniversitemizin adını duyurmak açısından da çok büyük bir başarı. Üniversitemiz gerek bilimsel olanakları gerekse sosyal anlamdaki olanakları tüm katılımcıları gerçekten çok etkiledi. 14 işitme cihazı firmaları katıldı. Odyoloji kongreleri arasındaki en büyük katılım. Ulusal kongrelerin çıtasını biraz yükselttik. Bundan sonra yapılacak kongrelerin buradaki başarının üzerine çıkması lazım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 16:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?