4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Oğlunu okutmak için köyünden Samsun'a gitti

Ordu’dan Samsun’a gelerek oğlunu okutmaya çalışan 7 çocuk annesi 39 yaşındaki Cahide Bozkurt’un fedakarlığı eğitimin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Samsun’un İlkadım Beldesi’nde 55 milyon liraya kiraladığı evde zor şartlar altında 3 çocuğuyla birlikte yaşamaya çalışan Cahide Bozkurt, çocuğunun eğitimi için ailesinin ikiye bölündüğünü belirtti.

Ordu’nun Akkuş İlçesi’ne bağlı Gürgenliyatak Köyü’nde ikamet eden Bozkurt ailesi, köyde 5. sınıftan sonra çocukların okula devam etmesine imkan bulunmadığından ikiye bölündü. 5. sınıfı bitiren Orhan’ın eğitimi için annesi Cahide Bozkurt, iki çocuğunu daha yanına alarak Samsun’a taşındı.

Böbrek hastası olan kocası Turan ile diğer 4 çocuğunu köyde bırakmak zorunda kalan Cahide Bozkurt, "Zor günler geçiriyoruz. Orhan’ımın okuyup adam olmasını istiyorum. Bu yüzden mecburen Samsun’a taşındık. Yanımda getirdiğim büyük kızım 100 milyon lira aylıkla çalışıyor. Evin 55 milyon liralık kirasını veriyor. Kalan 45 milyon lira ile de geçinmeye çalışıyoruz. Kocam zaten çalışamıyor. Böbreklerinden rahatsız. Köyde mısır, buğday, fındık yetiştiriyoruz. Fındık bu sene olmadı. Olsa da köyümüz dağlık yerde olduğundan 300 kiloyu zaten geçmiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Hastalıklı kocam ve 4 çocuğum köyde, biz burada. Allah’a sığınıyoruz" dedi.

Yardım için İlkadım Belediyesi’ne müracaat eden ve kaydını yaptıran Cahide Bozkurt’a, belediye tarafından 1 koli kuru gıda yardımı yapıldı.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 14:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?