2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Oğlunu yalnız bırakmıyor

Samsunlu şehit annesi 73 yaşındaki Bedriye Hamlı, bölücü terör örgütü mensuplarınca 17 yıl önce şehit edilen oğlu Astsubay İlhan Hamlı'yı 17 yıldır mezarını başında yalnız bırakmıyor.


18 Nisan 1992 yılında Doğubayazıt-Iğdır karayolunda Pamuk Geçidi mevkisini kesen PKK terör örgütü, 3 astsubayla birlikte, evli ve 6 yaşında bir kız çocuğu bulunan Astsubay İlhan Hamlı'yı da şehit etmiş, acı haber Hamlı'nın Samsun'daki evine ateş gibi düşmüştü. Oğlunu 28 yaşında vatan için toprağa veren ve her seferinde "Vatan sağ olsun" diyen Bedriye Hamlı, acı olayın ardından 17 yıl geçmesine rağmen, her cuma günü oğlunun mezarını aksatmadan ziyaret ediyor. Her ziyaretinde gözyaşını tutamayan ve dualar
okuyan Bedriye Hamlı'ya büyük oğlu Ayhan Hamlı ile 6 yaşındaki torunu İlhancan Hamlı da eşlik ederek acısını paylaşıyor. Oğlunun şehit edilişinin 17. yılını yine acıyla yaşayan Bedriye Hamlı, bir yandan gururlanıyor. Şehit annesi Bedriye Hamlı, "17 yıl önce yaşadığım acı halen aynı. Hem büyük bir acı yaşıyorum hem de gurur" şeklinde duygularını anlattı. Hamlı, oğlunun 'bir gün geri gelecekmiş' duygusunun hiç gitmediğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 11:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?